AddToAny

Det handler om moral. Eller?

Er bistandsmidler til flyktninger i Norge problematisk, eller er bistandspolitikken og aktørene et større problem?
Av Arne D. Danielsen «Regjeringen henter fire milliarder kroner fra bistandsbudsjettet til å dekke inn mottak av ukrainske flyktninger her hjemme. Store kutt rammer barn og utdanning i fattigere deler av verden» skriver Vårt Land.

Tidligere KrF-politiker og nå leder for Kirkens Nødhjelp, Dagfinn Høybråten, sier han skjems over det Norge gjør, mens Berit Aalborg i en tidligere kommentar mener at dette dypest sett handler om moral.

Gjør det? Handler dette om moral - dypest sett? Mener Aalborg at regjeringen opptrer umoralsk og uetisk når de i dette tilfellet omdisponerer midler på bistandsbudsjettet?

Moralargumentet er langt på veg blitt målbindende i samfunnsdebatten. Dessverre. Men som aktivisme fra NGO'er og andre egner det seg naturligvis, eller for å demonstrere at sinnelagsetikken er det rådende.

Ja, det er riktig at mottak av flyktninger i utgangspunktet er en del av bistandsbudsjettet. Og å flytte penger innenfor et budsjett er, som vi vet, ikke uvanlig. Men vil det gå ut over barn og utdanning - direkte? Så kyniske kan da ikke byråkratene være.

Virksom

Les mer

Flere saker fra Religioner.no

Det er ikke forbud mot å brenne flagg i Norge. Derfor er det merkelig at politiet etterforsker brenning av regnbueflagg som hatkriminalitet, mener førsteamanuensis Lars Gule.
Religioner.no 04.07.2022
Om man leste nyhetene om "Farmen-presten" i helgen skulle man tro at han ønsker å bevise at Jesus stod opp fra de døde i ny TV-serie. Det er én hake. Thor Haavik forsøkte ikke å bevise oppstandelsen.
Religioner.no 21.04.2022
VM-sjefen i Qatar var skuffet over talen til NFF-president Lise Klaveness. Har han litt rett til å være skuffet?
Religioner.no 02.04.2022
Dette er en dobbeltmoral som er lett å gjennomskue, skriver Amanda Anvar.
Religioner.no 25.03.2022
For mange er det vanskelig å si høyt at man er skeiv, men det er i kirken jeg er aller mest redd for å si at jeg er skeiv, skriver Amanda Anvar
Religioner.no 17.03.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt