AddToAny

- Det er ille at advokater blir identifisert med klienter i større og større grad

Tønsberg-advokat Jon Anders Hasle ser varsellampene blinke i kommentarfeltene til sosiale medier, og mener mange trenger en oppfriskning i hva advokatrollen faktisk innebærer. Advokatforeningen er helt enig.
I starten av august sendte Tønsberg-advokaten Jon Anders Hasle et bekymringsbrev til Advokatforeningen på bakgrunn av det han opplever som tiltagende hets mot advokater.

At advokater flest må tåle at det går en kule varmt mot dem i deres virke, legger han ikke skjul på og det er heller ikke det som får han til å skrive. Det som får han til å reagere er hvordan stadig flere, inkludert folkevalgte politikere og stortingsrepresentanter, identifiserer advokaten med klient.

- Det er ille at advokater blir identifisert med klienter i større og større grad. Det hører ikke noe sted hjemme at en aktør for rettsvesenet skal bli hetset på den måten. Det gjør situasjonen enda verre når politikere rører i det vannet, med kjennskap om hva som vil komme ved å nettopp gjøre det, og deler artikler og omtaler advokater som «aktivister» for eksempel. Det er ødeleggende for rollen vår, og man må forvente at politikere er såpass reflekterte at de vet hvordan en rettsstat er bygget opp, sier han til Advokatbladet.

- Hvis man hamrer løs på en av rettstatens aktører over tid, i dette tilfelle advokaten, vil det kunne være ødeleggende for en rettsstat fordi advokater ikke lenger vil ha samme gjennomslagskraft.

«Hetsen får vokse og gro»

Hasle peker på flere eksempler fra sosiale medier, hvor kommentar

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Kristoffer Sivertsen har til nå hatt mye av ansvaret for regjeringens arbeid med den nye advokatloven. Han håperen etterfølgeren vil lytte til innspill fra aktørene i det videre arbeidet med ny advokatlov.
Advokatbladet 24.01.2020
Advokatene kommer til å merke at Høyre har tatt over Justis- og beredskapsdepartementet, slår Peter Frølich, Høyres justispolitiske talsmann fast.
Advokatbladet 24.01.2020
Etter flere oppslag om hvorvidt et advokatfirma kan representere flere budgivere i en oppkjøpsprosess, skriver Dagens Næringsliv på lederplass at det er gode grunner til at Advokatforeningen kan overlate spørsmålet til markedet.
Advokatbladet 24.01.2020
Bare 18 prosent av advokatene med møterett for Høyesterett er kvinner, men i fjor var det for første gang flest kvinnelige advokater som fikk møterett. Deloitte-partner Anette Fjeld håper andelen er stigende.
Advokatbladet 24.01.2020
Staten brøt ifølge lagmannsretten ikke Grunnloven § 112 da det ble tildelt utvinningstillatelser for petroleum i Barentshavet, men saksøkerne slipper å dekke motpartens saksomkostninger.
Advokatbladet 23.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt