AddToAny

Den første og beste

Helga Byre Anda var kunnskapsministerens første lærer, og også den hun oftest tenker på med glede.
- Hun var tydelig og klar, og hun hadde forventninger. Det ga oss trygghet, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun om sin favorittlærer, Helga Byre Anda.
Madlavoll skole i Stavanger, over 30 år etter første møte, en augustdag i 1993. Gjensynsgleden er stor.
- Helga, hvordan har du det? Er du like frisk og rask som før? spør ministeren og gir læreren en god klem.
- Jeg husker Kari som den hun er i dag: Inkluderende, positiv, omgjengelig, en jente som ville alle det beste. Slik er hun fremdeles. Hun skylder ikke på foregående regjering, men snakker om å jobbe sammen i fellesskap.
Læreren er ydmyk og veldig stolt over at akkurat hun er favoritten. De setter seg ned i et av klasserommene, som ikke er særlig forandret fra den gang. Begge har med seg albumer, som de straks fordyper seg i.
- Se, der er du, Kari! En meget alvorlig ung dame som spiller fi lin for hele klassen, sier gamlelæreren.
De ser på bildet, og Kari Nessa Nordtun minnes at hun var litt nervøs.
- Men jeg var nok litt vant til det også. Jeg spilte i orkester én gang i uken og hadde spilletimer i tillegg, sier
Gå til mediet

Flere saker fra Utdanning

Den svenske regjeringen ønsker å fjerne kravet til bruk av digitale verktøy i barnehagene, men møter motstand fra forskere.
Utdanning 12.04.2024
Som medlem av Utdanningsforbundet får du et av Norges beste billån, med rente fra 6,5 %
Utdanning 12.04.2024
Tiendeklassingene liker ikke at alt skal måles og vurderes. De synes også det er uklart hva som ligger til grunn for karakterene i kroppsøving.
Utdanning 12.04.2024
Tyske lærarar må ta kritisk stilling til det politiske partiet AfD i si undervisning, krev lærarleiar.
Utdanning 12.04.2024
Jeg har snart vært lærer i 24 år og er glad i jobben min. Det er kanskje ikke så utrolig, for hvem holder ut i en jobb de ikke trives i ...?
Utdanning 12.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt