AddToAny

Dagbladet på lederplass: På høy tid å legge ned Sportsrevyen

Mener vi trenger en debatt om NRKs dominerende rolle.
I en lederartikkel publisert torsdag ettermiddag, fastslår Dagbladet at det var på høy tid at NRK legger ned Sportsrevyen - og viser til endrede seermønstre og et mediehus som har solid sportsdekning i andre flater.

Men det er ikke debatten bør handle om, skriver Dagbladet:

«Det vi trenger en debatt om er at NRK er blitt en dominerende allmennkringkaster, som har styrket sin posisjon i en lang periode med svært utfordrende økonomi for norske medier.»

Dagbladet understreker vider at NRK har en populær og dyktig organisasjon som har vært vært kløktige i måten den har forsvart sin posisjon:

«Allmennkringkasteren har lagt tung vekt på at den i seg selv sikrer norsk mediemangfold, gjennom å konkurrere med sterke utenlandske aktører. Dette er et selvopptatt og sjåvinistisk argument.»

Konkurransen mellom mediene er knallhard, påpeker Dagbladet - og avlutter lederen med:

«Det foregår massevis av norsk programskaping utenfor NRK-systemet, og konkurransen på nyhetsmarkedet er knallhard. NRK er ikke en garantist for mediemangfoldet. NRK er del av mediemangfoldet. Hvis den tar for stor plass skviser allmennkringkasteren ut andre, med redusert norsk mediemangfold som konsekvens.»

Les hele lederen hos Dagbladet.

Image-text:

Hvis NRK tar for stor plass skviser allmennkringkasteren ut andre, fastslår Dagbladets lederskribent.

Arkivfoto: Morgane Fauconnier

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Blir største eier i lokalavisen. Polaris Media har gjennom Polaris Media Nordvestlandet overtatt 64,7 prosent av aksjene i Porten AS.
Journalisten 30.01.2023
Årets bilde-konkurransen fortsatt mannsdominert Av 217 deltagere som har levert inn bidrag til Årets bilde 2022, er kun 57 av dem kvinner, det er en ...
Journalisten 30.01.2023
Anders Grønneberg mener han er mest vant til å få kjeft, ikke prisnominasjoner.
Journalisten 30.01.2023
Kulturrådet har lyst ut midler til tidsskrift og kritikk, spesielt øremerket scenekunstfeltet og ytringsrom der.
Journalisten 30.01.2023
Nominasjonene er klare. I helgen var juryen samlet for å kåre vinnerne av Årets bilde for 2022. 217 deltagere har til sammen levert inn 2861 bidrag. ...
Journalisten 30.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt