AddToAny

Brød er vinneren

Brød er vinneren
Velduftende, smakfullt og proppet med nyttige næringsmidler. Hva kan vel være bedre enn brød, spør ernæringsprofessor Wenche Frølich.
Finnes det noe som er like sunt, smaker like godt, enkelt å få tak i og billig, som brød? Professoren svarer med spørsmålet og forteller at brød er en helt nødvendig del av nordmenns kost.

- Korn og brød har alltid vært en av de viktigste delene av kostholdet til mennesker, gjennom alle tider og i alle kulturer. Generelt bør folk spise mer brød og kornprodukter, da vil flere få bedre fysisk form og føle seg bedre, sier Frølich.



- Hvilken plass vil brød ha i fremtidenes kosthold?

- Korn og brød vil bli viktigere i det daglige kostholdet fremover. Folk er blitt mer opptatt av hva de spiser og hvordan maten produseres. Flere ønsker å vite nøyaktig hva maten inneholder, så clean label vil bli viktig. Flere er opptatt av bærekraft og miljø og ønsker å kutte ned på kjøttforbruk. Flere forbrukere er blitt bevisst omkring egen helse og det bør være å lett å finne frem til informasjon som gjør det enkelt å spise slik at de holder seg friske og sunne. Korn og grovt brød er i det hele en meget god og rimelig kilde til sunnhet, og vil derfor ha en stor plass i fremtidens kosthold. Ikke bare i Norge, men over hele verden, forteller Frølich.



Ikke kutt ut brød

Maten vi spiser er til dels basert på hva som er trendy akkurat nå. Flere brødløse dietter med lovnad om vekt
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt