Baker og Konditor
27.01.2017
Velduftende, smakfullt og proppet med nyttige næringsmidler. Hva kan vel være bedre enn brød, spør ernæringsprofessor Wenche Frølich.
Finnes det noe som er like sunt, smaker like godt, enkelt å få tak i og billig, som brød? Professoren svarer med spørsmålet og forteller at brød er en helt nødvendig del av nordmenns kost.
- Korn og brød har alltid vært en av de viktigste delene av kostholdet til mennesker, gjennom alle tider og i alle kulturer. Generelt bør folk spise mer brød og kornprodukter, da vil flere få bedre fysisk form og føle seg bedre, sier Frølich.
- Hvilken plass vil brød ha i fremtidenes kosthold?
- Korn og brød vil bli viktigere i det daglige kostholdet fremover. Folk er blitt mer opptatt av hva de spiser og hvordan maten produseres. Flere ønsker å vite nøyaktig hva maten inneholder, så clean label vil bli viktig. Flere er opptatt av bærekraft og miljø og ønsker å kutte ned på kjøttforbruk. Flere forbrukere er blitt bevisst omkring egen helse og det bør være å lett å finne frem til informasjon som gjør det enkelt å spise slik at de holder seg friske og sunne. Korn og grovt brød er i det hele en meget god og rimelig kilde til sunnhet, og vil derfor ha en stor plass i fremtidens kosthold. Ikke bare i Norge, men over hele verden, forteller Frølich.
Ikke kutt ut brød
Maten vi spiser er til dels basert på hva som er trendy akkurat nå. Flere brødløse dietter med lovnad om vekt
Gå til mediet- Korn og brød har alltid vært en av de viktigste delene av kostholdet til mennesker, gjennom alle tider og i alle kulturer. Generelt bør folk spise mer brød og kornprodukter, da vil flere få bedre fysisk form og føle seg bedre, sier Frølich.
- Hvilken plass vil brød ha i fremtidenes kosthold?
- Korn og brød vil bli viktigere i det daglige kostholdet fremover. Folk er blitt mer opptatt av hva de spiser og hvordan maten produseres. Flere ønsker å vite nøyaktig hva maten inneholder, så clean label vil bli viktig. Flere er opptatt av bærekraft og miljø og ønsker å kutte ned på kjøttforbruk. Flere forbrukere er blitt bevisst omkring egen helse og det bør være å lett å finne frem til informasjon som gjør det enkelt å spise slik at de holder seg friske og sunne. Korn og grovt brød er i det hele en meget god og rimelig kilde til sunnhet, og vil derfor ha en stor plass i fremtidens kosthold. Ikke bare i Norge, men over hele verden, forteller Frølich.
Ikke kutt ut brød
Maten vi spiser er til dels basert på hva som er trendy akkurat nå. Flere brødløse dietter med lovnad om vekt