Kjøttbransjen
06.06.2019
De klassiske produksjonslinjene blir borte. Det danske kjøttforskningsinstituttet DMRI ser for seg roboter som gjør flere ting på én gang. Lars Leopold Hinrichsen spår de første slike produksjonscellene før fem år er gått.
- Industrirobotene er rett og slett for langsomme. Men nå er teknologien kommet så langt at vi mener at vi kan noe som ikke var mulig bare for tre år siden, sier Hinrichsen. Han er direktør for DMRI, (Danish Meat Research Institute), som er en del av Teknologisk Institut.
TREGE LINJEROBOTER
Forskerne ser hvordan roboter i kjøttindustrien har vært spesialbygde og veldig dyre - i tillegg til at de altså ikke arbeider raskt nok. Skal roboten gjøre nytte for seg, så må du tenke helt nytt og gå bort fra hele linj
Gå til medietTREGE LINJEROBOTER
Forskerne ser hvordan roboter i kjøttindustrien har vært spesialbygde og veldig dyre - i tillegg til at de altså ikke arbeider raskt nok. Skal roboten gjøre nytte for seg, så må du tenke helt nytt og gå bort fra hele linj