NNN-arbeideren
25.10.2019
Naturen kan ta pusten fra enhver turist som besøker øya for første gang. Etter en halv times båttur fra Svolvær er vi der. NNNs tillitsvalgt Kristian Harald Eriksen (47) tar imot oss.
- Hvordan går det egentlig med fiskerislakteriet og de ansatte der etter at de alle ble permittert i vår?
Det handler om laks
Eriksen er en Ja-mann. Og det er lett å få avtalt et besøk på Ellingsen Seafood AS som er hjørnesteinsbedriften på Skrova. En øy midt i Vestfjorden med rundt 200 innbyggere og der 20-30 av dem jobber på slakteriet hvor Eriksen er tillitsvalgt. I hele konsernet som består av slakteri og anlegg jobber det rundt 100 mennesker. Det inkluderer også smoltanlegg der fisken forvandles fra egg til fisk. Her handler det først og fremst om laks, men litt lenger bortenfor der båten stanser er det også et sted der de behandler hvitfisk.
- Familiebedriften har gått i arv. Uten Ellingsen Seafood hadde ikke Skrova eksistert, sier Eriksen, mens han vandrer rundt i slakteriet. Her har han vært i seks år av sitt yrkesliv. Det er en stolt Skrova-patriot som har overtatt barndomshjemmet sitt og forteller at øya de siste årene har blitt et attraktivt sted også for turister og kunstnere som slår seg ned her. Mest populært er det å leie den såkalte «Tanken» som ligger rett over slakteriet og er et spesielt overnattingsted.
Lofotens Hawaii
Noen har også kalt øya Lofotens Hawaii. Som malere, filmskapere og fotografer elsker å ramme inn i sine åndsverk. Inne i fjellet, som er den eneste tunnelen med veikryss, er det også satt opp en fotoutstilling som viser utviklingen i lokalsamfunnet fra hvalfangstperioden og til i dag der sjømat fortsatt står høyt i kurs. På baksiden står det to tanker fylt med ensilasje som er avfall fra fiskeproduksjonen og er tilsatt maursyre. Dette brukes til medisin og kosmetikk.
- Jeg elsker fisk,
Les opprinnelig artikkelDet handler om laks
Eriksen er en Ja-mann. Og det er lett å få avtalt et besøk på Ellingsen Seafood AS som er hjørnesteinsbedriften på Skrova. En øy midt i Vestfjorden med rundt 200 innbyggere og der 20-30 av dem jobber på slakteriet hvor Eriksen er tillitsvalgt. I hele konsernet som består av slakteri og anlegg jobber det rundt 100 mennesker. Det inkluderer også smoltanlegg der fisken forvandles fra egg til fisk. Her handler det først og fremst om laks, men litt lenger bortenfor der båten stanser er det også et sted der de behandler hvitfisk.
- Familiebedriften har gått i arv. Uten Ellingsen Seafood hadde ikke Skrova eksistert, sier Eriksen, mens han vandrer rundt i slakteriet. Her har han vært i seks år av sitt yrkesliv. Det er en stolt Skrova-patriot som har overtatt barndomshjemmet sitt og forteller at øya de siste årene har blitt et attraktivt sted også for turister og kunstnere som slår seg ned her. Mest populært er det å leie den såkalte «Tanken» som ligger rett over slakteriet og er et spesielt overnattingsted.
Lofotens Hawaii
Noen har også kalt øya Lofotens Hawaii. Som malere, filmskapere og fotografer elsker å ramme inn i sine åndsverk. Inne i fjellet, som er den eneste tunnelen med veikryss, er det også satt opp en fotoutstilling som viser utviklingen i lokalsamfunnet fra hvalfangstperioden og til i dag der sjømat fortsatt står høyt i kurs. På baksiden står det to tanker fylt med ensilasje som er avfall fra fiskeproduksjonen og er tilsatt maursyre. Dette brukes til medisin og kosmetikk.
- Jeg elsker fisk,