AddToAny

Bistandsbudsjettets innhold og nivå

MENINGER: Regjeringen har erklært at de vil «bekjempe ulikhet og urettferdighet». Da er det et paradoks at det første Arbeiderpartiet og Senterpartiet foretar seg i regjering er å kutte 750 mill. kroner til de aller fattigste.
At sivilsamfunnet og den politiske opposisjonen påpeker dette, står ikke i motsetning til en debatt om innholdet i bistanden.

Catharina Bu har, som alltid, flere gode refleksjoner i sitt innlegg om «Bistandsbudsjettets forbannelse». Jeg deler også hennes ønske om mer diskusjon rundt bistandsbudsjettets innhold. Jeg vil likevel hevde at det er verdt en kritisk debatt når en nyslått regjering, som skal vise fram en ny retning i budsjettet, velger kutt i utviklingsbistand som den tydeligste nedprioriteringen.

Kuttet handler dessuten om mer enn bare nivået på bistanden. Det handler også om hvor pengene til internasjonale klimainvesteringer skal hentes fra. Der KrF fikk gjennomslag for at man må gå ut over bistandsprosenten for å dekke Norges internasjonale klimaforpliktelser, velger denne regjeringen tilsynelatende en annen linje: Alt skal dekkes innenfor bistandsprosenten. Videre erklærer regjeringen at dersom det å betale for

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Hvordan hadde situasjonen vært i Norge om vi var i krig, omgitt av fiender og grensene våre var stengt for forsyninger fra utlandet? Hvor lenge hadde vi holdt ut?
Bistandsaktuelt 21.01.2022
Taliban sender en delegasjon til Norge for å forhandle med aktivister og diplomater. Det er første gang det skjer siden bevegelsen tok makten i Afghanistan.
Bistandsaktuelt 21.01.2022
Kamerun er vertskap for mesterskapet som landets president Paul Biya håper kan forene et splittet folk. - Er det noe som kan forene, er det fotball.
Bistandsaktuelt 21.01.2022
De kom med et håp om en bedre fremtid, men ble fratatt passene og tvunget til å jobbe uten lønn. Nå forlanger hushjelpene å få reise hjem.
Bistandsaktuelt 21.01.2022
Brasils myndigheter sender politistyrker inn i kriminelt belastede slumområder i Rio de Janeiro for å bedre forholdene. Aksjonsformen får sterk kritikk.
Bistandsaktuelt 21.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt