AddToAny

- Barn skal ikke bak murene

Cecilie Nakstad er bekymret for at terskelen for å sette mindreårige i fengsel er på vei nedover, og mener utviklingen de siste årene peker i den retningen.
Cecilie Nakstad er et velkjent navn blant østlandets forsvarsadvokater. Like før sommeren ble hun valgt inn som nytt medlem i Advokatforeningens hovedstyre på vegne av Forsvarergruppen.

- Noe av det viktigste er at man må være synlig og samlende, og minne øvrigheten på vår viktige samfunnsrolle som advokater, sier hun om hovedstyres arbeid fremover.

Nakstad brenner for unge lovbrytere. Rettere sagt for at unge lovbrytere ikke skal havne i fengsel, men heller følges opp på andre måter. Den siste tiden har det vært press om å øke omfanget av ungdomsfengsler. Det vil ikke Nakstad ha noe av.

- Noen ungdommer er mistenkt for eller gjør noe som er så alvorlig at de må i fengsel for en periode, men det er ytterst få. I dag er vi oppe i åtte fengselsplasser - og de bør kun benyttes i de aller alvorligste fengselssakene. Nå har man begynt å fengsle barn også i saker hvor jeg mener man bør finne alternativer. Jeg tror likevel ikke at løsningen er å bygge flere ungomdsfengsler. Man må hele tiden være bevisst på at barn ikke skal bak murene.

- Du tror ikke at flere ungdomsfengsler vil redusere behovet for bruk av vanlig fengsling for mindreårige?

- Bare i en liten periode, før listen blir lagt lavere for fengsling og også disse blir fylt opp. Ulempen med for mange plasser i ungdomsfengsel er at fengsling av barn vil sitte løsere. Da vil man lett si «jaja det er ikke så farlig, de sk

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Jo lenger du har studert, jo bedre oppfatning har du av hva du ønsker å jobbe med, og synspunkter på hvilke fagområder du finner interessant, sier rekrutteringsansvarlig i Wikborg Rein, Ole Henrik Wille.
Advokatbladet 07.08.2020
Hun har reist verden rundt på jobb for sin amerikanske arbeidsgiver, og bare i fjor tok jobben henne til atten land.
Advokatbladet 07.08.2020
Sjekk hvilke domstoler som får tilført stillinger for å få ned korona-restansene i domstolene.
Advokatbladet 06.08.2020
En advokat bistod en grunneier i en veisak. I saken fremmet grunneieren pengekrav mot brukerne av en vei, men kravene ble ansett foreldet. Grunneieren saksøkte deretter advokaten, men advokaten ble frifunnet.
Advokatbladet 05.08.2020
Ingelin M. Gundersen er skeptisk til forslaget om å innføre egenandeler for dem som trenger fri rettshjelp i barnevernssaker.
Advokatbladet 04.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt