Kjøkkenskriveren
26.08.2016
Dagens 9 og 13-åringer har et kosthold som stort sett er i tråd med myndighetenes anbefalingene, viser fersk undersøkelse. - Det er likevel et klart forbedringspotensial, sier Lene Frost Andersen, professor i ernæring ved Universitetet i Oslo.
Elisabeth Strøm
Les merUngkost 3 er en landsomfattende kartlegging av kostholdet til elever i 4. og 8. klasse i Norge. Formålet med studien er å følge utviklingen av barns kosthold over tid. Undersøkelsen ble gjennomført av Avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, i samarbeid med Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Mattilsynet. De to forrige Ungkost-studiene ble gjennomført i 1993 og 2000. I Ungkost 3 deltok 636 fjerdeklassinger og 687 åttendeklassinger, som i løpet av 2015 kartla sitt kosthold ved hjelp av en internettbasert matdagbok.