Baker og Konditor
11.11.2016
Hva har arme riddere, crostini og brødkrutonger til felles? Jo, de lages på restebrød og gjerne på brød som har ligget noen dager. Bli med og skap interesse for bærekraft gjennom klimasmart meny og digital informasjon.
I høst har korn- og bakerbransjens «Framsnakkingsprosjekt» tatt tak i bærekraft. Det er velkjent at det kastes mye brød, mens det er langt mindre kjent at korn og brødprodukter er noe av det mest klimavennlige og bærekraftige man kan dyrke og spise. Kornproduksjon setter små avtrykk på jordkloden, et grovt brød tilsvarer et CO2avtrykk på 0,74 kg, hvilket er betydelig mindre enn de fleste matvarene vi spiser.
Hverdagsmaten teller!
Lever vi bærekraftig, etterlater vi jorden i samme eller bedre stand til å fø kommende generasjoner. Ingen tviler på viktigheten av dette lenger, og alle monner drar. Men, bærekraft er et veldig stor
Gå til medietHverdagsmaten teller!
Lever vi bærekraftig, etterlater vi jorden i samme eller bedre stand til å fø kommende generasjoner. Ingen tviler på viktigheten av dette lenger, og alle monner drar. Men, bærekraft er et veldig stor