AddToAny

Bærebjelke i lokalsamfunnet

Norsk Folkehjelp Midt-Troms har spesialisert seg på søk og redning, og har solid erfaring fra aksjoner i forbindelse med snøskred. Det er verdifull kompetanse for et lag som dekker Norges mest skredutsatte område.
Norsk Folkehjelp Midt-Troms har hovedkvarter på Finnsnes, og har 87 medlemmer, hvorav 31 er aktive. I 2021 deltok laget i 23 søk- og redningsaksjoner. Laget ble grunnlagt av Vegard Lindbæk i 2011.
- Som ansatt i Norsk Folkehjelp var min første oppgave å etablere et lag i Midt-Troms. Vi hadde vårt første møte i mai 2011, og i august samme år var vi operative, forteller han.
I 2019 ble Vegard valgt til leder av Sentralt Sanitetsutvalg. Til daglig jobber han som assisterende seksjonsleder i ambulansetjenesten på Finnsnes, og har rekruttert flere av sine kolleger til laget. Totalt er ti ansatte i ambulansetjenesten på Finnsnes medlemmer i Norsk Folkehjelp Midt-Troms.
- Det er viktig med gode folk i redningstjenesten, derfor driver vi målrettet rekruttering for å få med personer som kan være med på å utvikle laget. Alle nye som blir med må være lagspillere - det er laget og ikke enkeltpersoner som løser oppdrag, fastslår han.
Aktiviteten i laget har økt betraktelig etter at de flyttet inn i nye lokaler i januar 2021.
- Nå har vi f
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

I mars signerte Norsk Folkehjelp en avtale med UDI om drift av akuttmottak ved Gardermoen for å ta imot flyktninger fra Ukraina. For noen er dette den første trygge «havna» etter å ha flyktet fra krigen.
Appell 14.09.2022
Fotball er mye mer enn bare kampen om seier. For spillerne på Ukraina United er det også en sjanse til å være normal ungdom igjen for en stund.
Appell 14.09.2022
Norsk Folkehjelps sanitetsmannskaper har i fem uker pleiet sår og hjemlengsel under årets sommerleirer på Utøya. Under AUFs leir er det ekstra beredskap.
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt