AddToAny

Ann-Kristin Hanssen ble valgt til ny leder av NJ Nord

- Historisk. Fredag ble de fire nordnorske lokallagene i Norsk Journalistlag til ett. Det nye NJ Nord ble opprettet under et stiftelsesmøte under Svarta Natta-konferansen i Tromsø.
Nyvalgt leder er Ann-Kristin Hanssen, journalist og klubbleder i Narvik-avisen Fremover.

- Jeg er ydmyk og takknemlig, er det ikke det man sier? sier hun til Journalisten etter møtet.

- Jeg tenker dette kan bli morsomt. Det er jo historisk å få lov til å bygge opp noe nytt. Så jeg gleder meg fremover, sier hun også.

Vil skape mer aktivitet

Hanssen var tidligere leder i NJ Hålogaland som nå er historie. Samtidig er hun også andre vara til landsstyret i NJ.

- Målet vårt er at lokallaget skal være en drivkraft for å få mye aktivitet for alle medlemmene, ikke bare i de store byene, sier hun.

I tillegg Ann-Kristin Hanssen ble følgende valgt til styret i NJ Nord:

Nestleder: Stian Hansen i Finnmarken

Kasserer: Laila Lanes i NRK Troms

Styremedlem: Anne Gro Gaup fra Avvir

Styremedlem: Lars-Richard Olsen i Harstad Tidende

Styremedlem: Vegard Skorpen i Rana Blad

Styremedlem: Kari Skeie i NRK Nordland

Styremedlem: Linda Vaeng Sæbbe i Nordlys

Det nye styret. Fra venstre: Laila Lanes, Lars-Richard Olsen, Ann-Kristin Hanssen, Anne Gro Gaup og Stian Hansen. Linda Vang Sæbbe var ikke tilstede. Foto: Eskil Wie Furunes

- Har litt å bevise

Nestleder i Norsk Journalistlag, Dag Idar Tryggestad, har tro på nyetableringen.

- Jeg ser veldig frem til at dette skal sjøsettes. Jeg synes vi har fått et styre som har bredde og pågangsmot. Dette skal bli bra, sier han.

Det har vært stor skepsis til sammenslåingen av lokallagene i nord, og flere har uttalt seg kritisk til prosjektet.

- Vi er klar over at vi har litt å bevise for de som er skeptiske. Men jeg tror til neste årsmøte, så har dette styret visst at de har skapt aktivitet, sier Tryggestad.

- Og hvis evalueringen viser dette har vært mislykket?

- Landsstyret har sagt at vi har ingen prestisje knyttet til dette. Hvis det er behov for å justere, så gjør vi det. Vi er opptatt av at vi til enhver tid skal ha den beste organiseringen av NJ, svarer han.

Image-text:

Ann-Kristin Hanssen er journalist i Fremover i Narvik, og vara i Norsk Journalistlags landsstyre. Foto: Eskil Wie Furunes

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Gard Steiro forteller hvorfor. - Mediene har ingen stolt tradisjon for å beklage, men oftere enn før tar vi selvkritikk.
Journalisten 18.11.2019
Ekstraordinært årsmøte i Nettavisen. Nettavisens klubbstyre har den siste perioden vært preget av konflikt og uenighet.
Journalisten 18.11.2019
- Gleder jeg meg veldig til å begynne. Tore Bergsaker er ansatt som kommunikasjonsrådgiver i Økokrim. Han kommer fra jobben som journalist i Faktisk.no. Ifølge Kampanje begynner Bergsaker i Økokrim 1. februar neste år.
Journalisten 18.11.2019
Mener Hongkong-politiet siktet på ham. Den svenske avisen Dagens Nyheter (DN) er på plass i Hongkong for å følge demonstrasjonene.
Journalisten 18.11.2019
Endrer selskapsstrukturen til Asker og Bærums Budstikke. I en pressemelding mandag forteller Asker og Bærums Budstikke AS at det blir endringer i både ledelse og selskapsstruktur.
Journalisten 18.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt