AddToAny

Anestesikurs for tannhelsesekretærer

Anestesikurs for tannhelsesekretærer
Tannlege og lege Sigurd Svalestad skal i slutten av oktober holde kurs i anestesi for tannhelsesekretærer. Leder for ThsF, Gerd Bang-Johansen, sier det er forbundet som står som arrangør, og at kurset er med på å heve kunnskapsnivået og status for yrkesgruppen.
Bang-Johansen sier kurset arrangeres over tre dager.

- Det er stor interesse for kurset både blant våre medlemmer og tannlegene. Svalestad har tidligere holdt disse kursene i regi av Tannlegeforeningen, men når de ikke lenger vil tilby kurset til tannhelsesekretærene, har vi i ThsF valgt å videreføre dette tilbudet, sier hun.

Må kunne dokumentere praksis

Svalestad er spesialist i medisinsk radiologi og til daglig overlege på Haukeland universitetssykehus i Bergen. Han sier det er fornuftig å delegere enkelte av oppgavene tannlegene tradisjonelt har utført, til tannhelsesekretærene.

- Deltakerne må ikke nødvendigvis ha mer forkunnskaper enn hva de har tilegnet seg i utdanningen sin, men det er viktig at de som går kurset, er interessert og praktiserer mye anestesi i etterkant, sier Svalestad.Svalestad understreker at kurset ikke gir en offentlig godkjennelse, men en større trygghet for tannlegen som delegerer jobben, og pasienten som er inne til behandling.

- På mine kurs sender jeg ut et kompendium på 90 sider i forkant slik at kursdeltakerne har lest igjennom innholdet før de kommer, og de beholder kompendiet etter kurset slik at det er lett å slå opp og lese mer senere.Bang-Johansen sier tannhelsesekretærene må kunne dokumentere 20 anestesibehandlinger i løpet av en seks måneders periode etter kurset.

- Jeg vil anbefale alle tannhelsesekretærer som får anledning til å praktisere anestesi, å ta dette kurset. Når tannhelses

Flere saker fra Tannhelsesektretæren

Vi burde vært ferdig snakket om saken, men fremdeles er det dessverre nødvendig å rette oppmerksomheten mot uønsket seksuell oppmerksomhet og trakassering i arbeidslivet.
Tenk deg at du går inn døra på jobb og det første du kjenner på er utrygghet. Hva gjør det med deg som fagperson? Og hvordan kan det påvirke pasientene?
Nå skal tariffavtalene digitaliseres og samles i Lovdata.
I 2024 er det igjen klart for landsmøte i Parat, denne gang i arktiske omgivelser. Hovedstyret har bestemt at neste års landsmøte går av stabelen i Tromsø 13. og 14. november.
Språk er ofte nøkkelen til å lykkes i arbeidslivet når man kommer til et nytt land. Sammen med organisasjonen Caritas bidrar Parat i et prosjekt for norskopplæring for arbeidsinnvandrere. Målet med prosjektet er å jobbe mot utenforskap, og for et mer inkluderende arbeidsliv.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt