AddToAny

Alltid beredt

Da brannkonstabel Anders F. Leholt-Raaer midlertidig gikk over i en kontorjobb i Brann- og redningsetaten i Oslo kommune, måtte han finne på noe å gjøre på fritida som den alltid tilstedeværende beredskapspersonen i ham kunne trives med. Etter en sondering på nettet, ble det Norsk Folkehjelp.
Avgjørende for valget var at Folkehjelpa hadde lag på Lørenskog, der Anders bor med familien. Nærhet er en grei faktor, mener han. Som redningsmannskap i Norsk Folkehjelp Lørenskog er det søk og redning som ligger hans hjerte nærmest, men han liker også førstehjelps- og sanitetsoppdragene.
- Det var veldig givende å være med på AUF-festivalen i sommer på Utøya. Vi samarbeider en del med Norsk Folkehjelp Oslo, og var blant annet med på Oslo-maraton i fjor.
- Hvilke egenskaper bør gode redningsmannskaper ha?
- Som redningsmannskap må du være empatisk og tålmodig. Empatisk for å ta vare på folk, tålmodig fordi selv etter hundre oppdrag og tusenvis av timer er det sannsynligvis ikke du som har funnet den savnede. Men du er en del av det viktige laget, og på neste oppdrag kan det være du som utgjør en forskjell og finner den som er meldt savnet.

IMPONERT OVER FOLKEHJELPA. Norsk Folkehjelp har mange dedikerte medlemmer som gjør en stor innsats på frivillig basis. Hva er det som driver dem?
- Dette er en livsstil, sier Anders. - Det er nesten umulig å ikke bli engasjert når du møter andre redningsmannskaper som med liv og sjel holder på med dette til alle døgnets timer, året rundt - uten lønn.
- Hva får dere igjen for innsatsen?
- Noe av drivkraften er å kjenne tilfredsstillelsen ved å hjelpe andre. Selv har jeg fått mye påfyll av kunnskap om omsorg, førstehjelp og redningstjeneste generelt som jeg har tatt med meg tilbake til jobben min i brannvesenet.
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

I mars signerte Norsk Folkehjelp en avtale med UDI om drift av akuttmottak ved Gardermoen for å ta imot flyktninger fra Ukraina. For noen er dette den første trygge «havna» etter å ha flyktet fra krigen.
Appell 14.09.2022
Fotball er mye mer enn bare kampen om seier. For spillerne på Ukraina United er det også en sjanse til å være normal ungdom igjen for en stund.
Appell 14.09.2022
Norsk Folkehjelps sanitetsmannskaper har i fem uker pleiet sår og hjemlengsel under årets sommerleirer på Utøya. Under AUFs leir er det ekstra beredskap.
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt