AddToAny

Alltid beredt

Da brannkonstabel Anders F. Leholt-Raaer midlertidig gikk over i en kontorjobb i Brann- og redningsetaten i Oslo kommune, måtte han finne på noe å gjøre på fritida som den alltid tilstedeværende beredskapspersonen i ham kunne trives med. Etter en sondering på nettet, ble det Norsk Folkehjelp.
Avgjørende for valget var at Folkehjelpa hadde lag på Lørenskog, der Anders bor med familien. Nærhet er en grei faktor, mener han. Som redningsmannskap i Norsk Folkehjelp Lørenskog er det søk og redning som ligger hans hjerte nærmest, men han liker også førstehjelps- og sanitetsoppdragene.
- Det var veldig givende å være med på AUF-festivalen i sommer på Utøya. Vi samarbeider en del med Norsk Folkehjelp Oslo, og var blant annet med på Oslo-maraton i fjor.
- Hvilke egenskaper bør gode redningsmannskaper ha?
- Som redningsmannskap må du være empatisk og tålmodig. Empatisk for å ta vare på folk, tålmodig fordi selv etter hundre oppdrag og tusenvis av timer er det sannsynligvis ikke du som har funnet den savnede. Men du er en del av det viktige laget, og på neste oppdrag kan det være du som utgjør en forskjell og finner den som er meldt savnet.

IMPONERT OVER FOLKEHJELPA. Norsk Folkehjelp har mange dedikerte medlemmer som gjør en stor innsats på frivillig basis. Hva er det som driver dem?
- Dette er en livsstil, sier Anders. - Det er nesten umulig å ikke bli engasjert når du møter andre redningsmannskaper som med liv og sjel holder på med dette til alle døgnets timer, året rundt - uten lønn.
- Hva får dere igjen for innsatsen?
- Noe av drivkraften er å kjenne tilfredsstillelsen ved å hjelpe andre. Selv har jeg fått mye påfyll av kunnskap om omsorg, førstehjelp og redningstjeneste generelt som jeg har tatt med meg tilbake til jobben min i brannvesenet.
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

rekke av lignende arrestasjoner og falske tiltaler mot sosiale ledere i Colombia de siste årene.
Appell 24.04.2023
Når elevene til Oksana Reznichenko forlater huset, må de være forberedt på å møte dødelige eksplosiver.
Appell 24.04.2023
I disse dager lanseres Norsk Folkehjelps nye podcast-satsing Våpenpodden. Målet med podcasten er å sette søkelys på relevante våpenpolitiske temaer som Norsk Folkehjelp jobber med.
Appell 24.04.2023
Norsk Folkehjelps regionkontorer nåes på tlf.: 22 03 77 00 REGION NORD Postboks 6166, 9291 TROMSØ regionskontoret.nord@npaid.org REGION MIDT-NORGE
Appell 24.04.2023
- En bosetter som kommer fra Russland får etter bare en uke alle rettigheter og tjenester tilrettelagt for seg. Vann, hus og alt sammen. En palestiner som bor her og eier jorda si får ikke dekket sine helt elementære behov. Jeg spør deg, hva mener du, som et medmenneske, om denne uretten?
Appell 24.04.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt