AddToAny

Advokatfullmektig frykter straffeforfølgelse i Tyrkia etter Advokatforeningens aksjon

Advokatfullmektig Servet Yildiz Stêrk, som nylig vant Advokatforeningens talentpris, hetses i sosiale medier etter at han deltok i Menneskerettighetsutvalgets aksjon utenfor den tyrkiske ambassaden i Oslo.
Tirsdag 16. november arrangerte Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg en. Lokale advokatforeninger arrangerte tilsvarende markeringer i en rekke andre byer i Europa i en koordinert aksjon for å vise støtte til straffeforfulgte advokatkollegaer i Tyrkia.

Advokatfullmektig Servet Yildiz Stêrk i advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell var en av dem som deltok i aksjonen utenfor ambassaden. Han har kurdisk bakgrunn, og kom til Norge fra Tyrkia sammen med sin familie som liten gutt.

- Jeg skjønte at hvis det var tynt oppmøte blant advokater på markeringen, så ville jeg skille meg ut og få en oppmerksomhet som jeg egentlig ikke ønsker. Men mot må en finne når det er tale om så viktig sak - for meg handler dette utelukkende om grunnleggende prinsipper om advokaters rolle, sier Stêrk til Advokatbladet.

Publiserte innlegg

Advokatbladet publiserte en artikkel om aksjonen samme ettermiddag, med bilder av Stêrk og de andre som møtte opp. Selv publiserte han flere innlegg fra arrangementet på sin private Instagram.

- Jeg har mange følgere fra tyrkiske miljøer. Dette er en bred gruppe mennesker med ulike politiske standpunkter. Derfor gikk jeg litt frem og tilbake med om jeg skulle dele bilder fra aksjonen på min egen instagram etterpå, men endte opp med å dele noen innlegg der jeg blant annet forklarte årsaken til at vi markerte foran ambassaden.

Stêrk forteller at han skrev om menneskerettigheter, og at han blant annet siterte fra menneskerettighetsutvalgets kronikk i Aftenposten, der advokatene Maria Hessen Jacobsen og Else Leona McClimans beskrev situasjonen i Tyrkia og bakgrunnen for markeringen.

Instagram-hets etter aksjonen

Han har fått mange reaksjoner fra et tyrkisk miljø i Oslo både på Instagram og på Facebook i etterkant av aksjonen.

- Jeg anklages for å svartmale den tyrkiske staten, for å være landsforræder, PKK-sympatisør og gülenist - alt på en gang, sier Stêrk.

En av Instagram-følgerne sendte følgende private melding:

«Er dere terrorister og støtter terror? Jeg kommer til å dele alt til alle tyrkere i Norge, og vi har ingen toleranse for terrorister. Alle kommer til å kjenne deg igjen. Du er advokat, men ikke et menneske».

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Det er et paradoks at en gruppe som er i offentlig tjeneste, og som er viktig for en av de sentrale funksjonene i staten, ikke har forhandlingsrett, sier Harald Stanghelle, kommentator i Aftenposten.
Advokatbladet 14.01.2022
Hvordan få dommeren til å sitte og nikke og følge årvåkent med på det du sier, og til å få lyst til å gi deg medhold?
Advokatbladet 14.01.2022
- Jeg ser frem til å fortsette å jobbe for enkeltindividets rettssikkerhet og menneskeverd.
Advokatbladet 13.01.2022
«Dersom siktede ønsker å få sin anke behandlet raskt kan han anta en advokat som er villig til å møte i Høyesterett til tross for aksjonen fra Den norske Advokatforening», heter det i en fersk kjennelse fra Møre og Romsdal tingrett.
Advokatbladet 13.01.2022
- En gjeninnføring av strukturen før domstolsreformen er høyt prioritert og det gjøres nå et grundig arbeid for å sikre en god prosess.
Advokatbladet 12.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt