AddToAny

- Advokatene må få forhandlingsrett

- Det er et paradoks at en gruppe som er i offentlig tjeneste, og som er viktig for en av de sentrale funksjonene i staten, ikke har forhandlingsrett, sier Harald Stanghelle, kommentator i Aftenposten.
I en kommentar i Aftenposten i dag skriver Harald Stanghelle om advokat-streiken i Høyesterett.

«Advokatenes krav er så lite originalt som bedre betaling. Samt noe så selvsagt som retten til å forhandle om egen lønn. Det høres ikke ut som så mye å skrive hjem om», skriver Stanghelle.

«Også en rettsstat må vedlikeholdes. Men slikt er vi ikke flinke til her i landet. Det er en oppskrift på en langsom uthuling av rettssikkerheten», fortsetter han.

Til Advokatbladet sier Stanghelle at han støtter Advokatforeningens kamp for å få forhandlingsrett om rettshjelpssatsen.

- Jeg har stor forståelse for at forsvarerne vil ha det. Det er et paradoks at en gruppe som er i offentlig tjeneste ikke har forhandlingsrett. Og vi ser jo også at denne delen av advokatstanden systematisk sakker etter, sier Stanghelle.

- Ufyselig privilegert gruppe

Han kaller Advokatforeningens aksjon

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Det var fullt i Arendal Gamle Rådhus da Advokatforeningen inviterte til rettssak som rollespill torsdag ettermiddag.
Advokatbladet 19.08.2022
- Jeg tar sjansen på å si at jeg tror på et lite comeback for vannkraften, sa partner Mari Reitzel Bjerke da Advokatfirmaet Haavind arrangerte energidebatt på Arendalsuka.
Advokatbladet 18.08.2022
- Loven er egentlig en fenomenal oppskrift for hvordan man skal møte de problemstillingene som man definitivt kommer til å stå i. Les Selmer-advokatenes råd til urolige virksomheter.
Advokatbladet 18.08.2022
Sverre Tyrhaug tror advokatbransjen er i ferd med å knekke kvinnekoden.
Advokatbladet 17.08.2022
«Innsattes barn» er et tilbud til familier hvor mor eller far skal sone eller soner en dom i fengsel eller gjennomfører samfunnsstraff.
Advokatbladet 17.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt