AddToAny

- Advokatene må få forhandlingsrett

- Det er et paradoks at en gruppe som er i offentlig tjeneste, og som er viktig for en av de sentrale funksjonene i staten, ikke har forhandlingsrett, sier Harald Stanghelle, kommentator i Aftenposten.
I en kommentar i Aftenposten i dag skriver Harald Stanghelle om advokat-streiken i Høyesterett.

«Advokatenes krav er så lite originalt som bedre betaling. Samt noe så selvsagt som retten til å forhandle om egen lønn. Det høres ikke ut som så mye å skrive hjem om», skriver Stanghelle.

«Også en rettsstat må vedlikeholdes. Men slikt er vi ikke flinke til her i landet. Det er en oppskrift på en langsom uthuling av rettssikkerheten», fortsetter han.

Til Advokatbladet sier Stanghelle at han støtter Advokatforeningens kamp for å få forhandlingsrett om rettshjelpssatsen.

- Jeg har stor forståelse for at forsvarerne vil ha det. Det er et paradoks at en gruppe som er i offentlig tjeneste ikke har forhandlingsrett. Og vi ser jo også at denne delen av advokatstanden systematisk sakker etter, sier Stanghelle.

- Ufyselig privilegert gruppe

Han kaller Advokatforeningens aksjon

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Kulturprofilen Gaute Drevdal ble i lagmannsretten frifunnet for åtte av ni voldtekter, men må betale erstatning til fem av de fornærmede. - Oppreisningserstatning kaster en mørk skygge av tvil over frifinnelsen, sier advokat Berit Reiss-Andersen.
Advokatbladet 28.01.2022
- Opp eller ut-prinsippet i de store advokatfirmaene er en avgjørende forutsetning for den høye inntjeningen, sier Erling Lind.
Advokatbladet 28.01.2022
En av landets lengstlevende jusspodcaster fortsetter med ny samarbeidspartner.
Advokatbladet 28.01.2022
Aftenpostens politiske redaktør er ikke imponert. Skal ordføreren styre dommeren, spør Aftenpostens politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim i en kommentar som ble publisert 27.januar.
Advokatbladet 28.01.2022
- Å jobbe mot å bli partner må være noe man har lyst til fordi man har et stort hjerte for firmaet, klientene og felleskapet, mener Ida Marie Windrup i BAHR.
Advokatbladet 28.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt