AddToAny

15 organisasjoner til regjeringen: - Ikke svekk bistanden

Bistandsbudsjettet på 1 prosent av brutto nasjonalinntekt må ligge fast og støtten til sivilsamfunn må styrkes. Det er 15 bistandsorganisasjoners krav til regjeringen under budsjettkonferansen som pågår nå.
På budsjettkonferansen, som finner sted på Hurdalssjøen 16. og 17 mars, fastsetter regjeringen rammer for forslaget til statsbudsjett for 2022.

Det er viktig at bistandsbudsjettet opprettholdes på minst 1 prosent av brutto nasjonalinntekten (BNI), mener bistandsorganisasjonene.

- Fordi BNI antakelig blir mindre på grunn av pandemien, frykter vi at det blir mindre til bistand. Derfor er det svært viktig at andelen av statsbudsjettet som går til bistand ikke svekkes, sier Tor-Hugne Olsen som er daglig leder i Sex og Politikk.

Bistandsaktuelt har tidligere skrevet om at bistandsbudsjettet for 2021 er på 38,1 milliarder kroner. Det er en nedgang på 1,1 milliarder sammenliknet med året før.

- Er du redd for at prosenten som regjeringen foreslår til bistand blir redusert?

- Det eneste partiet som egentlig sier noe om dette er Fremskrittspartiet. Og siden regjeringen skal forhandle med dem, er det viktig at flest mulig kommer på banen. Norge må opprettholde den rollen vi har i det internasjonale samfunnet og være en pådriver for utvikling. Vi må gå foran med et godt eksempel. Det er særlig viktig fordi vi nå har en spesiell rolle i FNs sikkerhetsråd.

Nettverk for seksuell og reproduktiv helse

Åtte bistandsorganisasjoner i nettverket for seksuell og reproduktiv helse har sendt et innspill til regjeringen med klare oppfordringer. Medlemmer av nettverket som står bak innspillet er: FOKUS, Kirkens Nødhjelp, Norske Kvinners Sanitetsforening, Plan International Norge, Redd Barna, SAIH, Seksualpolitisk nettverk for ungdom (SNU) og Sex og Politikk.

Organisasjonene skriver: «Et høyt bistandsbudsjett er nødvendig og helt sentralt for å motvirke de negative konsekvensene av pandemien, og bidra til en positiv utvikling globalt frem mot 2030. Framgangen vi har sett de siste årene står i fa

Les mer

Flere saker fra Panorama Nyheter

Forhandlingene om en forpliktende pandemi-traktat er krevende og preget av mistillit, ifølge helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).
Panorama Nyheter 28.09.2023
Norges statsminister er ikke i tvil, etter besøk i Ukraina og en rekke møter med ukrainske ledere: Bistanden Ukraina aller helst vil ha, er militær, utviklet på Kongsberg og heter Nasams.
Panorama Nyheter 28.09.2023
Militærjuntaen som kuppet makten i Burkina Faso i fjor høst, sier at landets sikkerhetsstyrker avverget et nytt kupp onsdag.
Panorama Nyheter 28.09.2023
Mer enn 10.000 mennesker har rømt boligene sine i deler av Haitis Centre-provins etter flere angrep fra væpnede gjenger, ifølge landets migrasjonsmyndigheter.
Panorama Nyheter 28.09.2023
Ukraina ber flere land gjøre som Norge og forplikte seg til langsiktige støttepakker. EU og FN mener også det er behov for det - i tillegg til umiddelbar hjelp.
Panorama Nyheter 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt