AddToAny

1.300 ansatte berørt av Vita og Loco-konkurs

Selskapet Cosmetic Group, som er eieren av kosmetikkjedene Vita og Loco, har levert konkursbegjæring etter at styret konkluderte med at det ikke var forutsetning for videre drift.
Ifølge en pressemelding vil konkursen berøre 1.300 ansatte, hvor 1.000 av dem jobber i franchisedrevne Vita-butikker. Konkursen berører også 300 ansatte som jobber ved hovedkontoret i Oslo, ved logistikkvirksomheten i Mjøndalen, og i de egeneide Loco-butikkene.

HK tilbyr medlemmene rådgiving

HK har 51 medlemmer som jobber i Vitas franchise-butikker. Gjermund Skaar, kommunikasjonsrådgiver i HK, jobber nå med å kontakte medlemmene for å si at de kan få hjelp fra HK dersom de får oppsigelse, eller hvis de har behov for rådgiving.

- Mange medlemmer vet nok ikke alltid hva de har tilgjengelig av rådgivnings-ressurser. Derfor er det viktig å sørge for at de som kanskje går en usikker tid i møte vet at de har krav på lønn og lønnsgaranti, sier Skaar.

- Vi ønsker å stille opp for medlemmer som opplever å være i en konkurssituasjon. Det å miste jobben er jo ofte en litt personlig krise i livet, og da er det viktig at fagorganisasjonen deres er til stede, fortsetter han.

Skaar forteller at ansatte i en butikk i Drammen har fått beskjed om at det bare er å pakke sakene og gå hjem fra og med i morgen, deres siste arbeidsdag er i dag. Han tror derfor at det en sannsynlighet for at medlemmer kontakter HK i nærmeste framtid.

Klarte ikke omstilling i tide

Konkursen skyldes svakere vekst og fallende lønnsomhet, på tross av at de har jobbet for å øke konkurransekraften, heter det i en pressemelding fra Cosmetic Group. Ifølge Kristina Johansson, administrerende direktør i Cosmetic Group, er kosmetikkbransjen påvirket av endrede kundebehov og økt konkurranse fra både netthandel og lavpriskjeder.

- Hele organisasjonen har jobbet intensivt for å snu utviklingen, men nå må vi dessverre konstatere at vi ikke fikk det til i tide. Store omstillingsprosesser er kapital- og tidkrevende. Når markedskreftene i tillegg jobber imot oss, blir det vanskelig å lykkes, skriver Johansson i pressemeldingen.

Håper på videre drift

Styret håper imidlertid at hele eller deler av virksomheten kan drives videre etter konkursen. Ifølge Aftenposten er forhandlinger med konkrete interessenter allerede i gang. Butikkene holdes åpne mens forhandlingene pågår.

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

HK-Nytt 22.04.2024
De siste sju årene har Otto Egil Sætre tjent det samme. I desember fikk han tariffavtale og et solid lønnshopp.
HK-Nytt 22.04.2024
Sebastian Belter er hovedstillitsvalgt i H&M, men får fortsatt hjelp av kona til å velge klær. Nå har han vært med på å forhandle lønna for landets butikkansatte for første gang.
HK-Nytt 22.04.2024
HK-Nytt 22.04.2024
Gunn Stubergh er en av dem som har fått en rund og blank påskjønnelse etter mer enn 25 år på samme arbeidsplass.
HK-Nytt 22.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt