Arkitektur N
29.03.2017
Puben i de tidligere industrilokalene på Lademoen gjenoppliver både en bydel og et stykke bryggerihistorie.
E. C. Dahls Pub og Kjøkken, Trondheim
ARC Arkitekter AS
Interiørarkitektens beskrivelse
E. C. Dahls Pub og Kjøkken er et opplevelsessenter for øl- og matentusiaster. De tilbyr ølsmaking og øl- og matkurs til store og små grupper.
Bryggeriet ble grunnlagt av Erich Christian Dahl i 1856 og fungerte som et selvstendig foretak frem til 1980-årene. Murbygningen er fra 1900 og ligger på Lademoen i et gammelt industriområde, litt utenfor Trondheim sentrum. Bryggeriet eies i dag av Carlsberg sammen med Brooklyn Brewery, og restauranteierne Roar Hildonen og Alexander Skjefte.
Oppdragsgiverne ville skape et unikt konsept med fokus på øl sett i en historisk kontekst. Dette konseptet har Brooklyn Brewery allerede jobbet med i New York og Stockholm. Det var viktig at konseptet hadde tilhørighet til omgivelsene og bydelen. Det måtte appellere til et bredt publikum, da beliggenheten er litt usentral, samtidig som det er en bydel som er i ferd med å bli revitalisert.
Lokalet ligger i en stor ærverdig bygning med mye historie og det var viktig å få frem denne identiteten i interiørkonseptet. Ringnes ønsket et industrielt preg, driverne ønsket en hyggelig og uformell atmosfære og Brooklyn Brewery ønsket et svært enkelt og ujålete uttrykk. Vi sydde sammen innspillene etter beste evne.
E. C. Dahls Pub og Kjøkken er fordelt på to plan. I første etasje er det res
Gå til medietARC Arkitekter AS
Interiørarkitektens beskrivelse
E. C. Dahls Pub og Kjøkken er et opplevelsessenter for øl- og matentusiaster. De tilbyr ølsmaking og øl- og matkurs til store og små grupper.
Bryggeriet ble grunnlagt av Erich Christian Dahl i 1856 og fungerte som et selvstendig foretak frem til 1980-årene. Murbygningen er fra 1900 og ligger på Lademoen i et gammelt industriområde, litt utenfor Trondheim sentrum. Bryggeriet eies i dag av Carlsberg sammen med Brooklyn Brewery, og restauranteierne Roar Hildonen og Alexander Skjefte.
Oppdragsgiverne ville skape et unikt konsept med fokus på øl sett i en historisk kontekst. Dette konseptet har Brooklyn Brewery allerede jobbet med i New York og Stockholm. Det var viktig at konseptet hadde tilhørighet til omgivelsene og bydelen. Det måtte appellere til et bredt publikum, da beliggenheten er litt usentral, samtidig som det er en bydel som er i ferd med å bli revitalisert.
Lokalet ligger i en stor ærverdig bygning med mye historie og det var viktig å få frem denne identiteten i interiørkonseptet. Ringnes ønsket et industrielt preg, driverne ønsket en hyggelig og uformell atmosfære og Brooklyn Brewery ønsket et svært enkelt og ujålete uttrykk. Vi sydde sammen innspillene etter beste evne.
E. C. Dahls Pub og Kjøkken er fordelt på to plan. I første etasje er det res