AddToAny

«Stakkars skogen!»

- er uttalelsen som henger igjen etter skogseminaret i Steinkjer nylig.
«Stakkars skogen!» er ikke ment som en elendighetsbeskrivelse. Det er mer en oppsummering av alt skogen skal fikse; klima, beskyttelse og ly, biologisk mangfold, fornybare ressurser til en rekke formål i samfunnet, rekreasjon, kultur, historie, osv.
Uttalelsen kom under seminaret til Naturvernforbundet i Steinkjer og Nord Universitet på InnoCamp i Steinkjer 29. februar og 1. mars; «Hvordan og hvorfor ivaretar vi verdier i skogen?», med undertittel «Hvilke verdier har skog? Hvordan og hvorfor tar vi vare på disse verdiene? Og hvordan står det egentlig til med skogen vår?».
Arrangørene hadde klart å samle et godt knippe med innledere fra både skog- og miljøsida, med faglig og/ eller mer «skogpolitisk» inngang til temaet. Det var også mange som hadde prioritert bortimot to dager til å delta, for å få med seg det faglige og følge dialogen mellom næringa og miljøsida.

FELLES VIRKELIGHET
Arrangøren hadde et ønske om å få til samtale og dialog, framfor konfrontasjon. Inntrykket er at nesten alle involverte fulgte den oppfordringen, og forsøkte å trekke fram det man kan være enige om, for på den måten å snevre inn konfliktområdene. Man fikk løftet fram en del felles kunnskap. Det er viktig at mange hører det samme, så samtalen kan fortsette på e
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

- Jeg ser på deg så biskt jeg kan, så hvis mitt blikk kan såre, la det drepe deg, har Anja Gotvasli sagt. Riktignok i rollen som Phebe i Shakespeares «Som dere vil ha det», ikke i rollen som ny styreleder i Allskog.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
Sagbrukene blir stadig mer desperate i jakten på tømmer, noe som gjorde at både Södra og Mellanskog satte opp prisene i april. Flere selskaper fulgte etter, og enda flere vil følge på, mener Treebula (tidligere Virkesbörsen).
Norsk Skogbruk 24.05.2024
AT Skog opererer med et «markedstriangel» som omfatter tre typer mottakere - norsk industri, egen industri og eksportkunder, sa styreleder Olav Veum. Det er høye priser i alle de tre kanalene. Bra for skogeier - ikke fullt så bra for industrien som andelslaget eier.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
Julaften i år var 24. april - i hvert fall for John Deere. Da ble den nye serien hjulgående skogsmaskiner avduket i Helsingfors. I juni ventes maskinene til Norge - men de første bestillingene har allerede kommet.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
- Vi står i et permanent soneforsvar. I den posisjonen er det skammelig vanskelig å skåre, mens motstanderen erfaringsmessig innimellom vil klare å smette inn mål.
Norsk Skogbruk 24.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt