BUSKAP
26.05.2023
Kvige på beite Sensommer/tidlig høst 2022 på beite hos Hanna Retzius Storlien. Foto: Eva HusaasDet drypper fra taket, sola skinner, og snøen krymper. Når påska er over, blir en motivert for vår. En optimistisk hestehov mellom snøkanter på godt over meteren, minner oss om både et ukuelig pågangsmot, og at det kommer en vår...
Til tross for at det har vært vinter, og den roligste tida på gården, har det skjedd ting. Og naturlig nok har det meste skjedd inne i fjøset, når snøen ligger som et teppe, og mørket henger over oss. Tenk så flott det er med årstider og variasjoner, jeg kjenner at jeg helt sikkert gjentar meg sjøl.
For min del så trives jeg ekstra godt inne i fjøset om vinteren. Om det ryker og fyker ute, om det er mørkt og kaldt, inne i fjøset er det lunt og varmt, og ei særegen ro. Roa kommer vel mest til sin rett etter at en har jobba ei økt, og alle har fått mat og drikke. Følelsen jeg får av å betrakte fornøyde dyr, som enten ligger, eller står og gomler grovfôr, gjør meg varm om hjertet. Det er så godt og trygt i fjøset da, når dyra har og får det de trenger. Jeg tenker mange hadde hatt godt av å oppleve sånne stunder.
Kua - et fascinerende dyr
Dyra er utgangspunktet for produksjonen vi driver. Kua, dette fascinerende dyret, som gir oss både mjølk og kjøtt. Kua som spiser graset og omdanner det til mjølk og kjøtt, som virkelig representerer bærekraftig matproduksjon.
Kua som også gir meg som bonde meningsfylte dager, hverdager som innebærer mye ansvar, jeg får bruke kroppen aktivt, og jeg må absolutt ta i bruk både kunnskap, erfaring og ikke minst tålmodighet. Kua, som er prisgitt at vi steller godt med den, den tida ho er hos oss. Samspill mellom røk
Gå til medietFor min del så trives jeg ekstra godt inne i fjøset om vinteren. Om det ryker og fyker ute, om det er mørkt og kaldt, inne i fjøset er det lunt og varmt, og ei særegen ro. Roa kommer vel mest til sin rett etter at en har jobba ei økt, og alle har fått mat og drikke. Følelsen jeg får av å betrakte fornøyde dyr, som enten ligger, eller står og gomler grovfôr, gjør meg varm om hjertet. Det er så godt og trygt i fjøset da, når dyra har og får det de trenger. Jeg tenker mange hadde hatt godt av å oppleve sånne stunder.
Kua - et fascinerende dyr
Dyra er utgangspunktet for produksjonen vi driver. Kua, dette fascinerende dyret, som gir oss både mjølk og kjøtt. Kua som spiser graset og omdanner det til mjølk og kjøtt, som virkelig representerer bærekraftig matproduksjon.
Kua som også gir meg som bonde meningsfylte dager, hverdager som innebærer mye ansvar, jeg får bruke kroppen aktivt, og jeg må absolutt ta i bruk både kunnskap, erfaring og ikke minst tålmodighet. Kua, som er prisgitt at vi steller godt med den, den tida ho er hos oss. Samspill mellom røk