AddToAny

SUNN MAT FRA INDIA OG PAKISTAN

Det er et utall ulike måter å spise sunt på, og her får du noen gode råd om hvordan du kan servere indisk og pakistansk mat, på den sunne måten.
ast deg uti det! Maten fra India, Pakistan og Sri Lanka er fullpakket av smak og kjennetegnes ved en raus bruk av grønnsaker, belgvekster, yoghurt, ris og andre kornslag. Dette gjør at maten herfra også generelt er veldig sunn.
Krydder av mange slag er selve ryggraden i matlagingen, og hver kokk har sine egne blandinger til enhver rett. Det kan virke skremmende å skulle lage indisk og pakistansk mat helt fra bunnen av, men om du kjenner litt til de grunnleggende teknikkene, er det ikke vanskelig eller avansert. Du vil også få en unik smaksopplevelse med masse dybde, selv etter få minutter med kokkelering.

KJØKKENET I PAKISTAN OG NORD-INDIA
Maten du får nord i India har mye til felles med det pakistanske kostholdet. Hvete er en basismatvare, sammen med ris og hirse. Chapatti og kokte grønnsaker/dhal (linser) er de vanligste rettene. Chapatti er et ugjæret brød av sammalt hvete, salt og vann som minner om lomper av utseende. Paratha er en variant av chapatti der deigen er tilsatt fett. Naanbrød er et gjæret brød som ofte er laget av fint hvetemel. Pakistansk kosthold er ellers påvirket av islam, mens kosten i Nord-India er preget av hinduistiske og buddhistiske leveregler.
Velduftende, varme karriretter bygger på to hovedprinsipper: krydderblandingen og kokemetoden. Et av de viktigste redskapene i det indiske og pakistanske kjøkkenet er kryddermorteren, og her slår kokken seg riktig løs. Maten grilles ofte i en tandoor, en vertikal, hul leirovn (nesten som en krukke) som gir maten en helt bestemt smak. Blant annet brød, kylling og sjømat kan tilberedes i denn
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt