Kjøkkenskriveren
19.12.2022
Det er ingen stor hemmelighet at det for tiden er et stramt arbeidsmarked i alle restaurant- og matfagbransjene.
At også faglærte medarbeidere er mangelvare, er ikke noe som har oppstått brått etter koronapandemien. Dette har bedriftene tilpasset seg i en årrekke.
Det er et lite paradoks at selv om det er langt flere produksjons- og serveringsbedrifter enn det er faglærte, går det likevel rimelig bra. Noe av årsaken er at produksjons- og serveringskonseptene har gjort seg uavhengig av faglærte medarbeidere ved å standardisere produksjons- og serveringsprosesser. Arbeidsoppgaver som krever fagkompetanse, blir skjøvet bakover i verdikjeden slik at kompetansekravet i det ytterste leddet r
Gå til medietDet er et lite paradoks at selv om det er langt flere produksjons- og serveringsbedrifter enn det er faglærte, går det likevel rimelig bra. Noe av årsaken er at produksjons- og serveringskonseptene har gjort seg uavhengig av faglærte medarbeidere ved å standardisere produksjons- og serveringsprosesser. Arbeidsoppgaver som krever fagkompetanse, blir skjøvet bakover i verdikjeden slik at kompetansekravet i det ytterste leddet r