Kjøkkenskriveren
11.04.2022
Tar du en bit av denne syrlige, fløyelsmyke sitronterten med søt marengs er du hekta. Her har du oppskriften på din nye favorittkake.
INGREDIENSER:
0,5 stk. vaniljestang skall av 0,5 stk. sitron 160 g hvetemel 60 g melis 85 g smør 0,5 stk. egg
SITRONKREM:
2 stk. gelatinplater 2 dl sitronsaft 5 stk. egg 2 dl sukker 125 g usaltet smør i terninger
MARENGS:
2 stk. eggehvite 0,25 ts salt 85 g sukker
SLIK GJØR DU:
Del en vaniljestang i to på langs, og skrap ut frø med en liten spiss kniv. Riv skall av sitron (kun det gule). Ha vaniljefrø og sitronskall i en foodprosessor sa
Gå til mediet0,5 stk. vaniljestang skall av 0,5 stk. sitron 160 g hvetemel 60 g melis 85 g smør 0,5 stk. egg
SITRONKREM:
2 stk. gelatinplater 2 dl sitronsaft 5 stk. egg 2 dl sukker 125 g usaltet smør i terninger
MARENGS:
2 stk. eggehvite 0,25 ts salt 85 g sukker
SLIK GJØR DU:
Del en vaniljestang i to på langs, og skrap ut frø med en liten spiss kniv. Riv skall av sitron (kun det gule). Ha vaniljefrø og sitronskall i en foodprosessor sa