Kjøkkenskriveren
26.10.2021
En britisk studie av nærmere 10 000 skoleelever viser at barn som spiser frukt og grønt har bedre psykisk helse. Barn som spiste fem eller flere porsjoner frukt og grønt om dagen skåret høyest på mental velvære.
Undersøkelsen ble gjennomført i 2017 og elever på 50 ulike britiske barne- og ungdomsskoler deltok. Barna rapporterte selv om eget kosthold og deltok i tester som målte mental velvære. Mental velvære i denne sammenhengen handler blant annet om positivitet, grad av uro og gode mellommenneskelige relasjoner. Forskerne har tatt høyde for andre faktorer som kunne spille en rolle, som negative opplevelser i barndommen, samt bo- og leveforhold.
PÅVIRKE VEKST OG UTVIKLING
Hovedforsker prof. Ailsa Welch fra U
Gå til medietPÅVIRKE VEKST OG UTVIKLING
Hovedforsker prof. Ailsa Welch fra U