Kjøttbransjen
07.10.2021
Det har kommet et nytt begrep i kvalitetsverden for næringsmiddelbedriftene: Mattrygghetskultur. Fagsjef for kvalitet og mattrygghet i KLF, Christiane Hoffmann, forklarer konseptet nærmere.
- Det har skjedd mye i kvalitetsverden i de siste årene. Bedriftene har implementert HACCP, jobbet med sårbarhetsanalyser og utført trusselvurderinger. Nå stilles det nye krav om å etterleve mattrygghetskultur. Det er ikke bare Codex Alimentarius Commission (Codex) og ulike sertifiseringer (som for eksempel FSSC eller BRC) som krever det, men snart også norsk regelverk og næringsmiddelhygieneforordningen (EF) nr. 852/2004 som får et eget kapittel om mattrygghetskultur, understreker Hoffmann.
Skape stolthet
- Kan du forklare hva mattrygghetskultur faktisk betyr?
- Mattrygghetskultur er et litt svevende begrep. Det handler om hvor
Gå til medietSkape stolthet
- Kan du forklare hva mattrygghetskultur faktisk betyr?
- Mattrygghetskultur er et litt svevende begrep. Det handler om hvor