AddToAny

LA DET SUMME PÅ KJØKKENET

LA DET SUMME PÅ KJØKKENET
Honning kan brukes til mer enn på brødskiva og i teen, skriver Knut Tisthal, salgs- og markedssjef hos Honningscentralen i forordet til boka om honning. Her er et knippe oppskrifter fra boka til inspirasjon.
LAKS MED FJELLHONNING OG SØTPOTETPURÉ
INGREDIENSER:
500 g laksefilet, i porsjoner, uten skinn og ben 2 søtpoteter 2 appelsiner 2 ss fjellhonning 3 ss akasiehonning 1 brokkoli, oppskåret 1 blomkål, oppskåret Saften av en hel sitron Pepper Rapsolje
FRAMGANGSMÅTE:
Krydre først lakseporsjonene med salt og pepper. Kok søtpotet og mos den til puré. Skjær ut deler av appelsinene og bland disse i puréen. Press ut saften fra resten av appelsinene og ha i sammen med akasiehonning.
Stek brokkoli og blomkål i rapsolje ved medium varme i cirka ti minutter. Ha på rikelig med pepper, ti drag fra pepperkvernen per porsjon. Stek så laksen i rapsolje i cirka to minutter på hver side. Ha på to spiseskjeer fjellhonning, la dette karamellisere seg fint rundt fisken. Ha deretter på nypresset saft av en sitron og kok dette sammen. Server med søtpotetpuré, blomkål og brokkoli.

HONNINGMARINERT, TJUVSLAKTA HJORT MED POTETMOS, ROTFRUKT OG KJØTTSJY
I 1996 tok familien Bræk over delikatessebutikken Fenaknoken, som i dag holder til i Tordenskiolds gate i Oslo. Eirik Bræk har en spesiell forkjærlighet for norsk honning.

ING
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt