Kjøttbransjen
18.03.2021
Mens mange små og mellomstore kjøttbedrifter her i landet hadde et svært problematisk 2020 med nedgang i omsetning og tap av kunder på grunn av pandemien, har en liten kjøttbedrift på Jæren opplevd et stikk motsatte. R. Skretting AS fikk nemlig økt sitt salg med ti prosent i fjor og bladet Kjøttbransjen reiste sporenstreks til Varhaug for å finne ut hvorfor.
Midt mellom Egersund og Stavanger finner vi denne «perlen» av en kjøttbedrift. Bedriften har en lang og stolt historie og om sju år kan den jærske håndverksbedriften feire 100 år. Det er Reidar Skretting som i dag har det daglige ansvaret og han representer fjerde generasjon Skretting i familiebedriften. Det var nemlig hans oldefar Rasmus «Grossen» Skretting som i 1928 etablerte kjøttvirksomheten på Varhaug. Stamfaren var grossisten som skaffet et utall produkter til bygda og sendte faktisk også mye kjøttvarer ut av bygda. Ja, Varhaug-bedriften hadde i sin spede start forsendelser av kjøtt og kjøttprodukter helt til hovedstaden.
I dag kommer kundene fra praktisk talt hele Jæren, det vil si fra Egersund i sør til Stavanger i nord. Det har bidratt til godt salg og fin bunnlinje for Varhaug-bedriften.
Lojale og trofaste kunder
- Men salgs- og resultatøkning i disse pandemitider er vel ganske spesielt. Det er det jo bare de store leverandørene til dagligvaremarkedet som klarer.
Gå til medietI dag kommer kundene fra praktisk talt hele Jæren, det vil si fra Egersund i sør til Stavanger i nord. Det har bidratt til godt salg og fin bunnlinje for Varhaug-bedriften.
Lojale og trofaste kunder
- Men salgs- og resultatøkning i disse pandemitider er vel ganske spesielt. Det er det jo bare de store leverandørene til dagligvaremarkedet som klarer.