Kjøkkenskriveren
12.03.2021
Basisgrønnsakene gulrot, purre, løk og sellerirot, som du blant annet trenger til en skikkelig god kraft, blir ofte omtalt som de fire store i vår kokkeverden. Den største og kuleste av dem er selleriroten.
- Sellerirot har alltid vært en av mine store favoritter sier kokk og matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen (foto) i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Les merGulbrandsen forteller at selleriroten har egenskaper som ingen andre grønnsaker har. Denne herligheten er proppfull av fyldig nøtteaktig og krydret aromatisk smak og bidrar til å gi et løft til mange retter og krafter. Sellerirot er nydelig i supper, mos, gratenger, frikasséer, pureer og i wok. Finkuttet sellerirot er godt i friske salater. Og ikke minst, den er super å bake hel i ovnen. Det tar litt tid, men en slik enkel rett vil garantert overraske. Eller du kan lage tynne skiver og ovnssteke de