AddToAny

LIKER Å SETTE SEG HÅRETE MÅL

LIKER Å SETTE SEG HÅRETE MÅL
Navn/rolle/arbeidsted: Wenche Elisabeth Arnø, avdelingsleder Helse og forvaltning, Avdeling for ernæring og service, Namsos kommune
Aktuell med:
For tiden er det tre store prosjekt som opptar det meste av tiden. Vi skal skifte kostdataprogram; Vi går fra Aivo til Matilda, da går det med en god del tid til å bygge opp programmet slik at det passer vår drift.
Jeg leder et matsvinnprosjekt i kommunen, også det er tidkrevende. Vi har kartlagt alle tre produksjonskjøkken, samt 24 postkjøkken. Funn visste at vi kaster mye mat, og vi har gjort noen grep her for å unngå dette. Vi skal etter hvert i gang med en matsvinn-app gjennom Matilda, og som skal hjelpe oss med å få bedre kontroll på matsvinnet. I tillegg jobber vi mye med holdninger. Det handler veldig mye om å bevisstgjøre ansatte hvor mye vi kaster og hvorfor vi kaster.
Ernæring er et satsningsområdet i kommunen. Dette er et området jeg brenner veldig for, og her har vi startet opp et fagnettverk som jeg leder. Vi erfarer at kompetansen på ernæring ikke er god nok i avdelingene, og et tiltak vi har gjort her er at alle helsefagarbeiderlærlinger i kommunen har en uke av sin lærlingetid på sentralkjøkkenet. Dette for å lære de grunnprinsippene i ernæring. De får en halv dag med teori, resten er de med på kjøkkenet. Fagnettverket skal bidra til å endre holdninger og styrke kompetansen på ernæring i avdelingene og på postkjøkken.
Matsvinn og ernæring henger også sammen og jeg tror Matilda vil bli et nyttig verktøy i arbeidet. Vi gleder oss til å ta programmet i bruk.

Når på morgenen begynner du å tenke på jobben?
Egentlig tror jeg jobben ligge i bakhodet døgnet rundt. Så fort føttene er på gulvet starter jeg å tenke jobb. Går gjennom dagen og legger en plan for hva som skal gjøres. Har lang kjørevei til jobb, så mye planlegges der også.

Nevn en episode fra arbeidslivet du aldri glemmer?
Det jeg husker spesielt godt
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt