Kjøkkenskriveren
23.02.2021
Kommuner og fylker som driver barnehager, skoler og SFO, kantiner og dagsenter har et viktig ansvar for å bidra til gode matvaner og sunt kosthold. En ny nasjonal veileder skal bidra til at ernæring vektes tyngre i offentlige anbud.
Det offentlige kjøper inn store volum av mat og drikke for salg og servering. Dermed setter de også rammene for mange menneskers valg av mat og drikke. Den nye veilederen gir forslag til hvordan ernæring kan ivaretas hos offentlige oppdragsgivere ved anskaffelser av mat og drikke og måltidstjenester.
Heldøgns forpleining er holdt utenom da det er Kosthåndboken som er retningsgivende i slike institusjoner. I den nye veilederen heter det at Helsedirektoratet på sikt ønsker å utvikle egne krav og kriterier for heldøgns institusjoner, hjemmeboende eldre og andre med spesielle behov.
HANDLER OM FOLKEHELSE
Arnt Steffensen, leder i Kost- og ernærin
Gå til medietHeldøgns forpleining er holdt utenom da det er Kosthåndboken som er retningsgivende i slike institusjoner. I den nye veilederen heter det at Helsedirektoratet på sikt ønsker å utvikle egne krav og kriterier for heldøgns institusjoner, hjemmeboende eldre og andre med spesielle behov.
HANDLER OM FOLKEHELSE
Arnt Steffensen, leder i Kost- og ernærin