AddToAny

NYE INGREDIENSER I SALATBOLLEN

NYE INGREDIENSER I SALATBOLLEN
En salatbolle på bordet - og ingen ting annet? Vanligvis ser vi på salat som et tilbehør, noe vi serverer ved siden av biffen eller kyllingen. Men med de riktige ingrediensene kan en blandet salat være både næringsrik, smakfull og mettende.
For å lage en salat som tilfredsstiller kravene vi setter til en hovedrett, må vi ta en titt på hvilke ingredienser vi bruker. Du kommer ikke langt med isbergsalat, krutonger og Thousand Island-dressing. For å gjøre salaten mettende, trenger vi tre bestanddeler, i tillegg til den grønne salaten:
Proteiner: Kylling, fisk, egg, bønner, linser og ost er rike på proteiner. Varierer du mellom flere slag proteiner, får kroppen alle byggesteinene den trenger for å bygge muskler, hormoner, signalstoffer i hjernen, hår og negler.
Fett: Planteolje, oliven, avokado, nøtter og frø er rike på sunt, hjertevennlig fett. Bruk gjerne olivenolje i dressingen, det er ekstra bra for helsen.
Karbohydrater: Fullkornspasta, brun ris, quinoa, bulgur, mais, rotgrønnsaker, bønner og linser er gode karbohydratkilder med mye fiber. Dette gir en velfungerende fordøyelse, energi til å drifte kroppen, og det lar proteinet bli til muskler.

SPENNENDE INGREDIENSER
Ikke bare ser den flott ut - salaten er også et supert sted å blande inn spennende, friske og ikke minst sunne ingredienser.
Gjør salaten ekstra sunn med: Spinat - Ikke bare får salaten et fargekick, du får jern og kalsium med på kjøpet. Dette er viktig spesielt for kvinner. Spinatbladene har en n�
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt