BUSKAP
30.03.2020
Kraftfôrnivået kan senkes med 20 prosent uten at ytelsen går ned hvis grovfôret er av god kvalitet.
Norsk melke- og storfekjøttproduksjon er bærekraftig forutsatt at produksjonene i hovedsak er basert på norske arealressurser. Det pågår forskning i regi av NorFôr og Tine som evaluerer hvilken effekt surfôrets fordøyelighet og kraftfôrinntak har på responsen i melkeytelse. I den forbindelse er det gjort en meta-analyse, det vil si en analyse av tidligere publisert forskning, som tar for seg sammenhengen mellom surfôrets fordøyelighet, kraftfôrnivå, og melkeytelse.
Omsette gras til kjøtt og melk
Drøvtyggere som storfe, sau og geit har det fortrinnet at de kan omsette gras som ikke kan brukes til menneskemat til hø
Gå til medietOmsette gras til kjøtt og melk
Drøvtyggere som storfe, sau og geit har det fortrinnet at de kan omsette gras som ikke kan brukes til menneskemat til hø