Kjøkkenskriveren
03.09.2019
Hva er det med løk og hvitløk? Tidligere har jeg skrevet om hvordan hvitløk gir klissete fingre og vanlig løk kan fremkalle tårer i øynene.
Som om ikke det er nok kan smaken av rå løk være såpass vilter at den helst bør temmes. Selvfølgelig kan den stekes, men stekt løk passer jo ikke helt i en salat, og det er her kjemien kommer oss til unnsetning.
Den sterke smaken oppstår først når man skjærer eller biter i løken og dermed ødelegger cellene slik at enzymer kommer i kontakt med svovelforbindelser. Det er kompleks kjemi og jeg skal ikke prøve meg på noen enkel forklaring, men det er verdt å merke seg at det fortsatt publiseres nye oppdagelser innen dette feltet! Heldigvis er løsni
Gå til medietDen sterke smaken oppstår først når man skjærer eller biter i løken og dermed ødelegger cellene slik at enzymer kommer i kontakt med svovelforbindelser. Det er kompleks kjemi og jeg skal ikke prøve meg på noen enkel forklaring, men det er verdt å merke seg at det fortsatt publiseres nye oppdagelser innen dette feltet! Heldigvis er løsni