AddToAny

KANTINEGJESTER FORETREKKER NORSKE TOMATER

En fersk undersøkelse i fem kantiner i Rogaland viser at over 80 prosent av gjestene foretrakk norsk tomat framfor importerte fra Spania. - I Norge kan vi dyrke sunne tomater og agurker med høy kvalitet og god smak året rundt, sier forsker Michel Verheul. Han vil avlive tre myter om dyrking i veksthus her i landet.
Søtere, mer smak og finere rødfarge. Dette var noen av karakteristikkene kantinegjestene ga den norske tomaten. Ord som gikk igjen for den importerte tomaten var «vandig» og «lite smak».
Det var i vinter at forsker Jorunn Sofie Hansen ved Nofima gjennomførte smakstesten ved fem kantiner i Rogaland. Undersøkelsen var en del av et fireårig prosjekt «BioFresh» (se boks). Til sammen deltok 574 personer i testen, som gikk ut på å rangere hvilke av to tomatvarianter de likte best. Deltakerne skulle også sette ord på hvorfor de likte den ene sorten bedre enn den andre.
Begge tomatene var av type standard løs vekt med størrelse mellom 57-67 mm, ca. 120 gram. Det presiseres at pris og CO2-avtrykk ikke var en del av undersøkelsen. Den spanske importerte tomaten er en god kjenning av norske kantinegjester da den ofte er å finne i norske salatbarer. Gjestene som deltok i forsøket fikk to båter av hver tomatva
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt