Dagligvarehandelen
09.10.2018
- Å produsere sunn og bærekraftig mat for befolkningen er et viktig samfunnsoppdrag som forplikter, men også motiverer oss, sier grønnsakbonde Hans-Albert Huseby.
Huseby-familien har drevet gårdsbruk i Lier siden 1890. Beliggenheten rett ved Lierstranda og Drammensfjorden betyr et godt klima med god jord og nærhet til markedet i Oslogryta.
Her dyrkes frilandsgrønnsaker med hovedvekt på salater, blomkål, kålrot, brokkoli og bimi (brokkolini). I tillegg har man i nyere tid etablert en avdeling for bearbeiding, pakking og kutting. Kundene er fortrinnsvis storhusholdning, men Huseby Gårds grønnsaker er også å finne i matkassene til Godtlevert.no.
Det konvensjonell økologiseres
- Bærekraft er et krevende og viktig tema. For oss betyr det i praksis at det vi produserer er sunt, det vil si næringsrikt med fravær av smitte og uønskede stoffer. At vi belaster miljøet rundt oss minst mulig med forurensning og annet, bidrar til lite klimautslipp og reduserer matsvinn ved å utnytte avlingene best mulig. Emballasjen vi bruker skal beskytte produktene, men samtidig ta vare på miljøet. Og ikke minst bidrar produktene våre til økt forbruk av frukt- og gr
Gå til medietHer dyrkes frilandsgrønnsaker med hovedvekt på salater, blomkål, kålrot, brokkoli og bimi (brokkolini). I tillegg har man i nyere tid etablert en avdeling for bearbeiding, pakking og kutting. Kundene er fortrinnsvis storhusholdning, men Huseby Gårds grønnsaker er også å finne i matkassene til Godtlevert.no.
Det konvensjonell økologiseres
- Bærekraft er et krevende og viktig tema. For oss betyr det i praksis at det vi produserer er sunt, det vil si næringsrikt med fravær av smitte og uønskede stoffer. At vi belaster miljøet rundt oss minst mulig med forurensning og annet, bidrar til lite klimautslipp og reduserer matsvinn ved å utnytte avlingene best mulig. Emballasjen vi bruker skal beskytte produktene, men samtidig ta vare på miljøet. Og ikke minst bidrar produktene våre til økt forbruk av frukt- og gr