Religioner.no
28.06.2018
Trappistøl er laget av munker i trappistordenen under strenge reguleringer. Med ujevne mellomrom byr dominikanermunken Haavar Nilsen, og Inga Eidsvåg fra Aja bryggeri på trappistølsmaking i Oslo. Tekst og foto av Linda Therese Utstøl.
Mandag 11. juni arrangerte ølbaren Brew dog på Grünerløkka i Oslo igjen en av sine populære trappistølsmakinger. Ølet er brygget av trappistmunker som ved hjelp av gamle tradisjoner lager det som av mange regnes som verdens sjeldneste og mest anerkjente øl.
Les merSmakingen ble ledet av dominikanermunken bror Haavar Simon Nilsen, og Inga Oskar Eidsvåg ved Aja Bryggeri. De spesialiserer seg på belgiske ølstiler. Denne gangen ble ølet kombinert med ost, som også er produsert av munker.
Hva er trappistøl?
Det finnes bare tolv bryggerier i verden som lager trappistøl, seks i Belgia, to i Nederland, ett i Østerrrike, ett i USA og ett i Italia. For at et øl skal anses som trappistøl, et ATP (Authentic Trappist Product), må det oppfylle en rekke strenge kriterier satt av The International Trappist Association:
Ølet må være brygget innenfor klosterets murer, enten ved oppsyn av munkene eller av


































































































