AddToAny

Yrke: kabelgatemontør

Da de fikk valget for noen år siden stemte kabelgatemontørene i Aker for at de ville forbli i EL og IT.
Det er morgengry og sola gløtter fram mellom baugen på et stort oransje skip og en nok så gedigen firkanta kladeis som på flere kanter er dekket av stillaser.
Skipet står hos Aker Stord og heter Johan Castberg. Et 313 meter langt produksjonsskip som kom seilende som skrog fra Singapore våren 2021.
Nå begynner arbeidet for alvor å nærme seg ferdig, og arbeidere i kjeledresser av varierende fargevalører - dog stort sett oransje eller sort/gul - er inn og ut morgen og kveld.

Spisskompetanse
Rundt omkring på Akers tomt ved Eldøyane jobbes det også med å produsere moduler som hører til andre prosjekter som foregår på tomta.
De ulike prosjektene har alle noe til felles: på både plattformer og skip skal det gå kilometer på kilometer med kabler til driftsstrøm, kommunikasjon og sensorer.
Disse kablene legges i kilometer på kilometer med kabelgater. Kabelgatene må monteres først. Aker på Stord har egne folk til det, kabelgatemontører.
- Det er bare Aker som har egne kabelgatefolk, som jeg vet om. Vi har spisskompetansen. Vi
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Nettverk

Det eksisterer allerede en sliterordning, i avtalen om AFP (avtalefestet pensjon). Den kom på plass i hovedoppgjøret i 2018, og erstattet sluttvederlagsordningen.
Nettverk 17.04.2024
Av og til skulle jeg ønske jeg var indianer, japaner eller en annen art av homo sapiens med ekstra lang levealder, en art med stayerevne lik en
Nettverk 17.04.2024
Selv om elektrikere ikke er blant landets mest lavtlønte, er det krevende å få budsjettet til å gå opp i dyrtid for unge og enslige. Elektriker Eimante Masiulyte har måttet pante flasker for å ha råd til brød i vinter.
Nettverk 17.04.2024
Vinteren ser ut til å være på hell. Det er nok mange som trekker et lettelsens sukk over det og kanskje heller ser fram imot for eksempel elsparkesykkelsesongen.
Nettverk 17.04.2024
Hvis du driver mye med fin-mekking av elektroniske dippedutter eller andre sensitive dingser, eller eventuelt samler på fiffige verktøy, så bør du sjekke ut Arrowmax M1 Pro.
Nettverk 17.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt