AddToAny

Vil trenden snu snart?

BRANSJEKOMMENTAR: Pilene peker fremdeles nedover på de fleste områder, men vi tror trenden nå vil snu snart. Ser vi på igangsettingstallene er det flere fylker og segmenter som har oppgang siste måned, men totalen peker fremdeles ned.
På landsbasis er det i Byggestartsindeksen fra Byggfakta registrert samlet igangsettinger for 54,5 milliarder kroner denne måneden. Dette gir en nedgang siste måned på totalt 3,5 prosent. Imidlertid har nedgangen ført til at det nå også er nedgang siste år på 11,5 prosent, og da skal vi huske på at igangsettingstallene var påvirket av Covid 19 i 2022.

I tillegg hadde vi høye materialkostnader i 2022, de er på vei ned nå. Trolig er inflasjonen på vei ned, og det ser også nå ut som rentesatsen vil holde seg mer stabil fremover. Mye tyder derfor på at igangsettingstallene og positiviteten vil slå inn utover i 2023. Usikkerheten er knyttet til krigen i Ukraina og egen privatøkonomi er synlig spesielt knyttet til bolig og fritidsbolig markedet.

Boliger

Det er registrert oppgang i igangsetting av boliger i januar 2023, viser Byggfakta sin Byggestartsindeks. Tallene viser en oppgang på 18,5 prosent sammenlignet med forrige måned på bolig, og for boligkompleks en nedgang på 6,3 prosent. Ser vi på sammenligningen i forhold til for ett år siden viser tallene henholdsvis opp 8,3 prosent og ned 18,7 prosent sammenlignet med fjoråret. Igangsettingstallene for bolig viser at det siste måned er igangsatt boliger glidende siste 12 måneder f

Les mer

Flere saker fra VVS Aktuelt

- For å dokumentere et så nøyaktig klimafotavtrykk som mulig, er det helt avgjørende å veilede kunder og rådgivere om de produktspesifikke EPD'ene til Wavin.
VVS Aktuelt 29.03.2023
Ahlsell Norge AS har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i T O Slettebøe AS. Bedriften er Sørlandets største maskinforretning med over 80 års fartstid i markedet
VVS Aktuelt 28.03.2023
BADEROMSTRENDER: Nylig hjemkommet fra sitt første møte med ISH-messen i Frankfurt er det en oppdatert og inspirert markedskonsulent i Korsbakken Bad, Christine Caspersen, som ønsker å formidle årets trender i det komplette baderommet.
VVS Aktuelt 28.03.2023
AKTUELLE PROSJEKTER: Glitrevannverket IKS inviterer til anbudskonkurranse om resipientundersøkelser i Drammenselva og Drammensfjorden.
VVS Aktuelt 27.03.2023
AKTUELLE PROSJEKTER: Værnesregionen Innkjøp innbyr på vegne av kommunene Stjørdal, Tydal, Meråker, Frosta og Holtålen til konkurranse om ny rammeavtale på kjøp av rør og rørdeler.
VVS Aktuelt 27.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt