Kjøkkenskriveren
27.10.2020
Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn har et ambisiøst mål for norske matvaner. Hun vil tidoble bruken av bygg, blant annet ved å bytte ut ris og pasta på middagsbordet.
- Vi spiser kun 3000 tonn bygg i året, men vi produserer hele 500 000 tonn, så det er et stort potensial for å øke nordmenns bygg-inntak, forklarer daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø.
For at prosjektet med det ambisiøse målet skal lykkes, må folk få mer kunnskap om fordelene ved bygg, både med tanke på helse og klima. Nordmenn trenger også å lære hvordan vi skal bruke kornet, fordi det ikke er en vanlig del av vår
Gå til medietFor at prosjektet med det ambisiøse målet skal lykkes, må folk få mer kunnskap om fordelene ved bygg, både med tanke på helse og klima. Nordmenn trenger også å lære hvordan vi skal bruke kornet, fordi det ikke er en vanlig del av vår