Dagligvarehandelen
07.05.2019
Norge er en nasjon av sjokoladeelskere. i gjennomsnitt spiser kundene dine 9,3 kilo sjokolade hvert år. Fairtrade Norge mener sjokoladeindustriens største utfordring er barne- og slavearbeid og leveinntekten til kakaobøndene.
- Leveinntekt er en menneskerett og må høyere på agendaen i hele sektoren for å få til en endring. Det er gjort mange initiativer til produktivitet, men dette er langt fra nok. Vi i Fairtrade Norge ønsker å sette utfordringene til kakaobøndene på agendaen og invitere til samarbeid og dialog om hva vi kan gjøre for å løfte dem ut av fattigdom, sier seniorrådgiver Line Wesley-Holand i Fairtrade Norge.
Ikke klar over situasjonen
Ifølge Fairtrade Norge står kakaobønder overfor mange utfordringer, og én av dem er den lave inntekten. En rapport fra Fairtrade viser at betalingen kakaobøndene mottar, representerer mindre enn syv prosent av det kakaoen selges for i Europa. Dette er beregninger gjo
Gå til medietIkke klar over situasjonen
Ifølge Fairtrade Norge står kakaobønder overfor mange utfordringer, og én av dem er den lave inntekten. En rapport fra Fairtrade viser at betalingen kakaobøndene mottar, representerer mindre enn syv prosent av det kakaoen selges for i Europa. Dette er beregninger gjo