AddToAny

Vil ha landbruket inn i Landbrukskvartalet

Det meste av Bondelagets kapital ligger i eiendommen som heter Landbrukskvartalet. Bondelaget har i flere år jobba for å få på plass en reguleringsplan for å utvikle den, og bystyret i Oslo har endelig landa en endelig reguleringsplan for eiendommen.
Sigrid Hjørnegård, generalsekretær i Bondelaget, håper så mange som mulig av landbrukets organisasjoner på sikt vil flytte inn i Landbrukskvartalet.
- Jeg er opptatt av landbruksfamilien, og det ville vært bra å samle stort og smått i familien. Det å leie kontorplass i Landbrukskvartalet innebærer at leien går tilbake til norske bønder og det er jo er jo en tilleggsverdi i denne sammenheng. Vi kommer til å utforske mulighetene når vi skal se på hvem som skal holde til her, sier Hjørnegård.

Landbruket og byen
Landbrukskvartalet ligger sentralt på Grønland, og Hjørnegård mener det er viktig at landbruket bidrar positivt i byutviklingen.
- Vi skal ikke lukke kvartalet som mange andre rundt her, det blir store arealer med allment tilgjengelig byrom, der den tidligere meierihistorien fremheves. Det blir åpent for publikum, med butikker, barer og restauranter på bakkeplan, sier Hjørnegård.
- Vi synes det er veldig fint at vi skal bidra til levende byliv i dette kvartalet. Jeg tror det vil gjør en forskjell, og det synes vi det er bra at
Gå til mediet

Flere saker fra Bondebladet

Debatten har gått friskt i sosiale medier etter at Q-Meieriene lanserte Klimamelk og Tine Fremtidsmelk. Folk er skeptiske.
Bondebladet 28.09.2023
- Vi har merket et visst påtrykk fra kundene. Men vi er mest engstelige for dem som ikke tar kontakt og murer seg inne alene med sine utfordringer når vi bør stå sammen.
Bondebladet 28.09.2023
Brannvesenet klarte å redda livet til 15 av sauene som blei tatt av vatnet då holmen dei beitte på, forsvann i den flaumstore elva. Seks daude sauer blei henta opp.
Bondebladet 28.09.2023
Norges Bondelag mener vi bør nå jordvernmålet raskere enn regjeringa legger opp til. - Et areal tilsvarende all dyrka mark på øya mi forsvinner annethvert år, sier John Erik Skjellnes Johansen.
Bondebladet 28.09.2023
Det er fremsatt krav om ekstraordinært Årsmøte i Nortura, med valg av styre som eneste sak. I den forbindelse fikk valgkomiteen den 5. september i oppdrag fra ordfører om å komme med en innstilling til det ekstraordinære årsmøtet. Årsmøtet er berammet til 3. oktober.
Bondebladet 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt