AddToAny

Vi som gir svar i denne utgaven av Parat er:

Vi som gir svar i denne utgaven av Parat er:
Har du spørsmål til juristene eller til forhandlingsavdelingen, kan du sende spørsmålene til trygve.bergsland@parat.com. Vi hjelper deg som medlem med alle typer problemstillinger knyttet til arbeidsforhold og tolkning av avtaleverket. Du kan også ta kontakt med oss når det er behov for skriftlig og muntlig rådgivning i forbindelse med omorganisering, nedbemanningsprosesser, ferie,
...arbeidstidsordninger, trygdespørsmål og lignende. Ansenitet og lønn

Jeg har fått tilbud om en ny stilling ved et sykehus i Helse Bergen. Jeg har tidligere jobbet i hjemmehjelpstjenesten og lurer på om dette er noe jeg har rett til å få godskrevet når det gjelder ansiennitet og lønnsplassering i min nye stilling?

Petter

Svar: Ja, det har du. I henhold til gjeldende regler for lønnsansiennitet skal all offentlig og privat tjeneste ved tilsetting i helseforetaket godskrives fullt ut. Som privat tjeneste regnes arbeid i hjemmet og omsorgsarbeid med inntil tre år. Som offentlig tjeneste regnes også verneplikt.

Renate

Politikk og organisasjonsliv

Jeg har hørt at YS og dermed Parat er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon, mens LO er knyttet til Arbeiderpartiet. Hva betyr egentlig dette, og hva er forskjellene?

Emma

Svar: Det er riktig at YS er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon, men det betyr ikke at YS og Parat ikke har politiske meninger, eller meninger om politiske saker.YS er på linje

Flere saker fra Parat Stat

Forsvaret vil utrydde mobbing og sextrakassering i egne rekker. Nå skal en liste konkrete tiltak settes i verk, tiltak som til dels går lenger enn det likestillings- og diskrimineringsombudet har foreslått.
Parat Stat 18.06.2019
Fire byer har meldt seg på i konkurransen om å huse EUs nye arbeidsmarkedsmyndighet ELA.
Parat Stat 18.06.2019
Parat mener at et bedre arbeidsliv ligger foran oss. Det er gledelig å se at veldig mange er enige med oss, og velger å melde seg inn i Parat. Parat fortsetter å vokse, men vi er ikke opptatt av vekst kun for høye medlemstall.
Parat Stat 18.06.2019
Er det når vi videreutdanner oss, eller når vi drar på kurs eller seminarer? Eller er det når vi møter på et problem i løpet av arbeidsdagen, og sammen med kollegaer diskuterer oss fram til gode og smarte løsninger på problemet vi står overfor?
Parat Stat 18.06.2019
Hovedstyret i Parat tildelte årets solidaritetsmidler i tråd med landsmøtets politiske føringer og retningslinjer for tildeling av støtte. Pengestøtten deles i år likt mellom organisasjonen «Veteran møter veteran» og en helt spesiell kaffebar, =Kaffe.
Parat Stat 18.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt