AddToAny

Vi skal ivareta menneskerettene til personer med funksjonsnedsettelser

MENINGER: Nå starter Ap- og Sp-regjeringa arbeidet med å ta funksjonshemmedes menneskerettigheter (CRPD) inn i norsk lov, skriver kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i denne kronikken.
Tweet

I dag feirer vi FNs internasjonale dag for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Det er en viktig dag - både for å feire mangfoldet og for å markere at vi har en vei å gå før alle kan leve et fritt liv, uavhengig av funksjonsevne.

Retten til å delta i samfunnet uavhengig av funksjonsevne er en frihetskamp og handler om grunnleggende menneskerettigheter.

Fremdeles opplever mange mennesker barrierer i samfunnet som de færreste av oss tenker over.

For de fleste av oss er det en selvfølge at vi kommer inn i butikker, barer og bygninger, at vi hører hva mannen i billettluka sier bak glassveggen, at vi får god informasjon om stoppesteder og sporendringer.

Retten til å delta i samfunnet uavhengig av funksjonsevne er en frihetskamp og handler om grunnleggende menneskerettigheter.

At vi har den samme tilgangen til

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Ytringsfrihetskommisjonen vil at CRPD innlemmes i norsk lov, at lovverket om universell utforming bør følges tettere, og at toleranse bør inn i Grunnloven.
Handikapnytt 16.08.2022
Mange foreldre til barn med funksjonsnedsettelse lurer på hvilke rettigheter barna har i grunnskolen. FFO har laget videoer som kan hjelpe.
Handikapnytt 16.08.2022
De er sterkt uenige om hvordan fremtidens brukerstyrte personlige assistanse (BPA) bør organiseres. Her forklarer Løvemammaenes Bettina Lindgren og Ulobas Vibeke Marøy Melstrøm hva de mener.
Handikapnytt 15.08.2022
(NTB:) Birgit Skarstein (33) sikret seg gull under ro-EM i Tyskland lørdag. Hun ledet finalen fra start til mål. Parautøveren satt i en singlesculler og forsvarte tittelen fra mesterskapet i fjor.
Handikapnytt 13.08.2022
(NTB og Handikapnytt:) Generalsekretær Lilly Ann Elvestad i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) er med i regjeringens nye ekspertutvalg som skal gi konkrete forslag til tiltak for å styrke fastlegeordningen.
Handikapnytt 12.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt