AddToAny

-Vi har kommet for å bli!

-Vi har kommet for å bli!
Austin, Texas: Valget av Trump skapte frykt i latinomiljøet i USAs nest største stat. Men det har også ført til en økt politisk bevissthet og et nytt samfunnsengasjement blant latinos.
Midt på natta den 11. februar i år kjørte 15 suv-er med sotede vinduer inn i Austin, delstatshovedstaden i Texas. Via telefon og sosiale medier sprer nyheten seg raskt gjennom byens latinomiljø som en bølge av ren frykt.
I bilene befinner det seg agenter fra de føderale immigrasjonsmyndighetene (ICE). De er i Austin for å deportere immigranter uten oppholdstillatelse. I løpet av de påfølgende dagene blir 51 personer arrestert. 28 av dem hadde ingen kriminell bakgrunn.
UMIDDELBAR EFFEKT. En tredel av Austins beboere er latinos. Noen av dem kommer fra Karibia og Mellom-Amerika, men langt de fleste har sitt opphav i Mexico. Mange familier har vært i Austin i generasjoner, andre har oppholdstillatelse, og en stor gruppe er papirløse. ICE-raidet ble for dette miljøet et symbol på en ny politisk hverdag.
- Den umiddelbare reaksjonen var at barna ble holdt hjemme fra skolen, folk gikk ikke på jobb, og restaurantene åpnet ikke, sier Cristina Parker, koordinator i Grassroots Leadership.
Hennes organisasjon jobber mot deportering av immigranter. I dagene etter raidet mottok de over 300 bekymrede innringinger per dag. Selv om mange immigranter lenge har levd i usikkerhet, har de vært vant til å ha relativt normale liv. Cristina forteller at ICE-raidet og Trumps retorikk har ført til at folk nå er redd for å bruke helsetilbudene og at kvinner unnlater å anmelde vold og voldtekter i frykt for at de selv vil bli deportert.
Under valgkampen hørte latinomiljøet hvordan Trump demoniserte USAs 11 millioner papirløse, at mexicanere ble kalt forbrytere og skulle sendes tilbake, og hvordan d
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

I mars signerte Norsk Folkehjelp en avtale med UDI om drift av akuttmottak ved Gardermoen for å ta imot flyktninger fra Ukraina. For noen er dette den første trygge «havna» etter å ha flyktet fra krigen.
Appell 14.09.2022
Fotball er mye mer enn bare kampen om seier. For spillerne på Ukraina United er det også en sjanse til å være normal ungdom igjen for en stund.
Appell 14.09.2022
Norsk Folkehjelps sanitetsmannskaper har i fem uker pleiet sår og hjemlengsel under årets sommerleirer på Utøya. Under AUFs leir er det ekstra beredskap.
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022
Appell 14.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt