AddToAny

Velkommen til Norge

Velkommen til Norge
I 2016 kom 3300 kvoteflyktninger til Norge. Norsk Folkehjelp sto på Oslo lufthavn og tok imot alle. - Vi er de første de møter i sitt nye hjemland, og vi gjør alt vi kan for at de skal føle seg trygge, sier lederen for mottakstjenesten, Andrea Ramirez Stangeland.
Klokken er 10.20 og et Boeng 747 fra Turkish Airlines har akkurat parkert foran den nye terminalen på Oslo lufthavn. Inne i flyet samler passasjerene sammen sakene sine fra hyllene over setene, skrur på mobilen og sluses ut gjennom landgangen mot passkontrollen.
Blant verdensvante turister og forretningsfolk går 45 mennesker som akkurat nå har gjennomført sin største reise noen sinne. De er kvoteflyktninger fra Syria, og alt de har igjen bærer de med seg sprengfulle bager og kofferter. De har mistet landet sitt, hjemmet sitt og forlatt alle de kjenner. Nå planter de føttene på norsk jord for aller første gang. Snart skal de bli norske statsborgere. Snart skal de forsøke å lære seg norsk, lære veien til barnehagen og oppleve norsk vinter.

RETT FRA FLYKTNINGLEIRENE. De kommer gående mot oss - fedre med sovende barn over skulderen, en bestemor med sjal på hodet, mødre som triller barnevogner, barn som holder fast i bamsene sine og storesøsken som leier de minste. De er trøtte etter den lange reisa. De fleste kommer rett fra flyktningleirene i Libanon og mange har ventet lenge på denne dagen.
- Velkommen til Norge, velkommen hit til oss! Vi er her for å sørge for at alt skal gå bra i dag. Vi skal lose dere gjennom passkontrollen, passe på at alle får bagasjen sin og få dere videre på neste fly, til stedet dere skal bo, deres nye hjem.
Andrea Ramirez Stangeland har samlet alle foran passkontrollen. Hun er leder av Norsk Folkehjelps mottakstjeneste som har jobben med å ønske kvoteflyktninger (se faktaboks) velkommen til Norge. I dag er det mange som kommer; andre dager kan det være bare én familie, og noen dager ingen.

- ER DET VANSKELIG Å LÆRE NORSK? Andrea har med seg tre flyktningassistenter på jobb i dag, Ayat Sanajra, Emad Abu Jazar og Foad
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt