AddToAny

Varsler strid om varslingsombud

Varsler strid om varslingsombud
Det er store forventninger til at nye og mer presise varslingsregler skal dempe konflikter i varslingssaker, og styrke varslervernet. Hvorvidt et eget varslingsombud er rett medisin for å få dette til, strides ulike yrkesorganisasjoner om.
Det er gått noen måneder siden det såkalte varslingsutvalget ga sine råd og anbefalinger om hvordan ytringsfriheten skal bidra til å fjerne kritikkverdige forhold i arbeidslivet, og hvordan vernet om dem som bruker den til nettopp dette, kan styrkes. Høringssvarene viser at arbeidslivets organisasjoner er enige om behovet for å styrke varslervernet, og at lovregler så vel som kultur i arbeidslivet må gi en prosess med minst mulig omkostninger for alle involverte.

Uenighet om ombud
Men det er strid om hvilke virkemidler som faktisk gir de beste bidragene til en best mulig prosess når arbeidstakere ser seg nødt til å varsle om kritikkverdige forhold, både innad i Parat og mellom ulike yrkesorganisasjoner. Et sentralt forslag fra varslingsutvalget ledet av direktør i Statens kartverk, Anne Cathrine Frøstrup, er at det bør opprettes et eget varslingsombud som skal gi råd, støtte og bistand i konkrete saker.

Leder for Parat politiet, Unn Kristin Olsen, er ikke i tvil om at opprettelsen av et varslingsombud er noe arbeids- og

Flere saker fra Parat Stat

Vi burde vært ferdig snakket om saken, men fremdeles er det dessverre nødvendig å rette oppmerksomheten mot uønsket seksuell oppmerksomhet og trakassering i arbeidslivet.
Parat Stat 22.11.2023
I 2024 er det igjen klart for landsmøte i Parat, denne gang i arktiske omgivelser. Hovedstyret har bestemt at neste års landsmøte går av stabelen i Tromsø 13. og 14. november.
Parat Stat 22.11.2023
Dette året har vi skrevet historie i Parat: Vi har avholdt vår første klimakonferanse.
Parat Stat 22.11.2023
Sekstimersdager og firedagersuke høres ut som fristende konsepter for de fleste arbeidstakere. Forskning viser at nye arbeidstidsordninger fører til bedre helse og økt trivsel og produktivitet. Men hva er prisen å betale for økt fleksibilitet og mer fritid?
Parat Stat 22.11.2023
Språk er ofte nøkkelen til å lykkes i arbeidslivet når man kommer til et nytt land. Sammen med organisasjonen Caritas bidrar Parat i et prosjekt for norskopplæring for arbeidsinnvandrere. Målet med prosjektet er å jobbe mot utenforskap, og for et mer inkluderende arbeidsliv. Vi har sett at det er tynt med norskkunnskaper blant medlemmer i hotell- og restaurant. Dette vil vi gjøre noe med.
Parat Stat 22.11.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt