Diabetes
15.02.2018
I USA smaker kjøttet og brødet søtt, hyllene med usunn mat er titalls meter lange - og de berømte pannekakene kan lages ekstraekstra søte. Bli med på sukkersafari i amerikansk dagligvare.
Se på bildet av brødhyllene på det amerikanske supermarkedet vi besøker. Bare de fire brødene i disken helt til venstre på bildet, på nest øverste hylle, er uten tilsatt sukker. Resten er sukkerbrød, altså med sukker tilsatt - eller «added sugar», som det heter på amerikansk.
I mange dager spiste vi oss gjennom forskjellige typer brød kjøpt i butikken. De smakte søtt alle sammen. Forklaringen er lett å se bakpå brødposene. I det ene brødet viser det seg at det er tilsatt ti prosent sukker, eller fire gram i en skive på 43 gram.
Derfor drar vi tilbake til supermarkedet for å sjekke om det er sukkerfrie alternativer.
- Bare disse fire, sier mannen i bakeriavdelingen, og legger - De fleste har ikke tilsatt sukker, men tilsatt honning. Uansett. Søtt er det, og blodsukkerstigning
Gå til medietI mange dager spiste vi oss gjennom forskjellige typer brød kjøpt i butikken. De smakte søtt alle sammen. Forklaringen er lett å se bakpå brødposene. I det ene brødet viser det seg at det er tilsatt ti prosent sukker, eller fire gram i en skive på 43 gram.
Derfor drar vi tilbake til supermarkedet for å sjekke om det er sukkerfrie alternativer.
- Bare disse fire, sier mannen i bakeriavdelingen, og legger - De fleste har ikke tilsatt sukker, men tilsatt honning. Uansett. Søtt er det, og blodsukkerstigning