Kjøttbransjen
10.12.2020
Byggingen av «nye» Gudbrandsdal Slakteri vil etter alt å dømme komme i gang i løpet av våren 2021. Det er klart etter at kommunene i regionen nå i tur og orden har vendt tommelen opp for etableringen.
Kommunene i Gudbrandsdalen skal i fellesskap eie det nye bygget som skal huse slakteriet og så skal Fatland/Jæder som industriaktører leie av kommunen. Kjøttselskapene skal, sammen med lokale bønder og næringsliv, finansiere slaktedelen til 150 millioner kroner. Det er modellen det nå arbeides ut fra. Ifølge styreleder i Gudbrandsdal Slakteri AS, Terje Jonny Sveen, er optimismen nå flere hakk større enn den var bare for et halvt år siden.
VIKTIG MED SELVFORSYNING
- Koronapandemien har både hatt en negativ og en positiv effekt på denne prosessen. I vår gikk mye av lufta ut av ballongen og planene ble lagt litt på is ettersom aktørene ble usikre. Men pandemien har etter hvert gjort mange av oss overbevist om at behovet for norske kjøttråvarer og ikke minst norsk storfekjøtt,
Gå til medietVIKTIG MED SELVFORSYNING
- Koronapandemien har både hatt en negativ og en positiv effekt på denne prosessen. I vår gikk mye av lufta ut av ballongen og planene ble lagt litt på is ettersom aktørene ble usikre. Men pandemien har etter hvert gjort mange av oss overbevist om at behovet for norske kjøttråvarer og ikke minst norsk storfekjøtt,